Zobrazit minimální záznam

Influence of nutrition at lactating women on the composition of breast milk.
dc.contributor.advisorHronek, Miloslav
dc.creatorŠebestová, Gabriela
dc.date.accessioned2018-10-01T12:16:15Z
dc.date.available2018-10-01T12:16:15Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/101366
dc.description.abstractBatchelor thesis titled Influence of nutrition at lactating women on the composition of breast milk, processed in the form of literature review. It deals with influence of mother's dietary habits on the composition of breastmilk and on the nutrition of the breast-fed child. It focuses primarily on a group of nutrients, whose content in breast milk is dependent on the mother's intake. Macronutrients, micronutrients and potential allergens in milk, the effect of fluid intake on the content and amount of milk, and the effect of dietary supplements on milk production and quality are described. Key words: lactation, nutrition, nutrients, composition of breast milken_US
dc.description.abstractBakalářská práce Vliv výživy u kojících žen na složení mateřského mléka je zpracována formou literární rešerše. Zabývá se vlivem stravovacích návyků matky na složení mateřského mléka a na výživu kojence. Zaměřuje se především na skupinu nutrientů, jejichž obsah v mateřském mléce úměrně závisí na příjmu matky. Práce analyzuje makronutrienty, mikronutrienty a potenciální alergeny v mléce, vliv příjmu tekutin na obsah a množství mléka a vliv doplňků stravy na produkci a kvalitu mléka. Klíčová slova: laktace, výživa, nutrienty, složení mateřského mlékacs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectcomposition of breast milken_US
dc.subjectvýživacs_CZ
dc.subjectsložení mateřského mlékacs_CZ
dc.titleVliv výživy u kojících žen na složení mateřského mlékacs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-09-10
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId186577
dc.title.translatedInfluence of nutrition at lactating women on the composition of breast milk.en_US
dc.contributor.refereeNajpaverová, Simona
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMedical Laboratory Technicianen_US
thesis.degree.disciplineZdravotní laborantcs_CZ
thesis.degree.programZdravotnická bioanalytikacs_CZ
thesis.degree.programHealthcare bioanalyticsen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csZdravotní laborantcs_CZ
uk.degree-discipline.enMedical Laboratory Technicianen_US
uk.degree-program.csZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.degree-program.enHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce Vliv výživy u kojících žen na složení mateřského mléka je zpracována formou literární rešerše. Zabývá se vlivem stravovacích návyků matky na složení mateřského mléka a na výživu kojence. Zaměřuje se především na skupinu nutrientů, jejichž obsah v mateřském mléce úměrně závisí na příjmu matky. Práce analyzuje makronutrienty, mikronutrienty a potenciální alergeny v mléce, vliv příjmu tekutin na obsah a množství mléka a vliv doplňků stravy na produkci a kvalitu mléka. Klíčová slova: laktace, výživa, nutrienty, složení mateřského mlékacs_CZ
uk.abstract.enBatchelor thesis titled Influence of nutrition at lactating women on the composition of breast milk, processed in the form of literature review. It deals with influence of mother's dietary habits on the composition of breastmilk and on the nutrition of the breast-fed child. It focuses primarily on a group of nutrients, whose content in breast milk is dependent on the mother's intake. Macronutrients, micronutrients and potential allergens in milk, the effect of fluid intake on the content and amount of milk, and the effect of dietary supplements on milk production and quality are described. Key words: lactation, nutrition, nutrients, composition of breast milken_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
thesis.grade.code1


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV