Zobrazit minimální záznam

Identifikation of proteins of bacterial acetonitrile extracts by mass spectrometry.
dc.contributor.advisorJílek, Petr
dc.creatorDušková, Hana
dc.date.accessioned2017-04-04T11:16:31Z
dc.date.available2017-04-04T11:16:31Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/10741
dc.description.abstractSOUHRN V diplomové práci nazvané "Identifikace proteinů acetonitrilových extraktů hmotnostní spektrometrií" byla provedena detekce a identifikace biologického agens, intracelulární bakterie Coxiella burnetii. Detekce a identifikace proteinů byla provedena pomocí různých proteomických přístupů založených na kombinaci separačních technik (2D elektoforéza nebo HPLC) s hmotnostní spektrometrií. Pro rychlou detekci bakterie Coxilla burnetii byla nejvhodnější analýza bakteriálního acetonitrilového extraktu měřená na hmotnostním spektrometru MALDI-TOF v lineárním módu. Ostatní proteomické přístupy poskytly reprodukovatelné výsledky vedoucí k identifikaci 6 proteinů: chaperonový DnaK (heat shock 70 K protein), chaperoninový 60 K (GroEL protein, heat shock protein B), DnaJ protein (mucoidy activation protein muc Z), elongační faktor Ts (EF-Ts), ribozomální protein L7/L12 a chaperoninový 10 K (GroES protein, heat shock protein A).cs_CZ
dc.description.abstractThe main goal of diploma paper entitled: "Mass spectrometry identification of bacterial proteins obtained from acetonitrile extracts" was detection and identification of biological agents, intracellular bacteria Coxiella burnetii. Different proteomic approaches combining separation technology (2D electrophoresis or HPLC) with mass spectrometry analysis, provide sufficient capabilities for detection and identification of proteins. Analyses of bacterial acetonitrile extract in linear mod by MALDI-TOF mass spectrometer were suitable for rapid detection of Coxiella burnetii. Other proteomic approaches (in gel or gel free methods) offered reproducible identification of 6 proteins: chaperone DnaK (heat shock 70 K protein), chaperonin 60 K (GroEL protein, heat shock protein B), DnaJ protein (mucoidy activation protein muc Z), elongation factor Ts (EF-Ts), ribosomal protein L7/L12, and chaperonine 10 K (GroES protein, heat shock protein A).en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleIdentifikace proteinů z bakteriálních acetonitrilových extraktů hmotnostní spektrometriics_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2007
dcterms.dateAccepted2007-06-04
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.identifier.repId17679
dc.title.translatedIdentifikation of proteins of bacterial acetonitrile extracts by mass spectrometry.en_US
dc.contributor.refereePávková, Ivona
dc.identifier.aleph000590310
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csSOUHRN V diplomové práci nazvané "Identifikace proteinů acetonitrilových extraktů hmotnostní spektrometrií" byla provedena detekce a identifikace biologického agens, intracelulární bakterie Coxiella burnetii. Detekce a identifikace proteinů byla provedena pomocí různých proteomických přístupů založených na kombinaci separačních technik (2D elektoforéza nebo HPLC) s hmotnostní spektrometrií. Pro rychlou detekci bakterie Coxilla burnetii byla nejvhodnější analýza bakteriálního acetonitrilového extraktu měřená na hmotnostním spektrometru MALDI-TOF v lineárním módu. Ostatní proteomické přístupy poskytly reprodukovatelné výsledky vedoucí k identifikaci 6 proteinů: chaperonový DnaK (heat shock 70 K protein), chaperoninový 60 K (GroEL protein, heat shock protein B), DnaJ protein (mucoidy activation protein muc Z), elongační faktor Ts (EF-Ts), ribozomální protein L7/L12 a chaperoninový 10 K (GroES protein, heat shock protein A).cs_CZ
uk.abstract.enThe main goal of diploma paper entitled: "Mass spectrometry identification of bacterial proteins obtained from acetonitrile extracts" was detection and identification of biological agents, intracellular bacteria Coxiella burnetii. Different proteomic approaches combining separation technology (2D electrophoresis or HPLC) with mass spectrometry analysis, provide sufficient capabilities for detection and identification of proteins. Analyses of bacterial acetonitrile extract in linear mod by MALDI-TOF mass spectrometer were suitable for rapid detection of Coxiella burnetii. Other proteomic approaches (in gel or gel free methods) offered reproducible identification of 6 proteins: chaperone DnaK (heat shock 70 K protein), chaperonin 60 K (GroEL protein, heat shock protein B), DnaJ protein (mucoidy activation protein muc Z), elongation factor Ts (EF-Ts), ribosomal protein L7/L12, and chaperonine 10 K (GroES protein, heat shock protein A).en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.identifier.lisID990005903100106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV