Zobrazit minimální záznam

Consuption of fish meat by children
dc.contributor.advisorStránský, Miroslav
dc.creatorBoháč, Michal
dc.date.accessioned2018-09-12T10:20:42Z
dc.date.available2018-09-12T10:20:42Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/14188
dc.description.abstractV České republice, ale i ve světě, je známým a rozšířeným pořekadlem, že konzumace ryb, rybího masa a rybích výrobků je pro lidský organismus zdravá. V České republice není ale spotřeba ryb a rybích výrobků velmi rozšířena a v konzumaci velmi zaostáváme. Ponejvíc bychom se měli zamyslet nad významem a zvýšením konzumace ryb u dětí, těhotných žen a u starých občanů. Málokdo si uvědomuje, co se skrývá pod onou větou "je zdravá". Jelikož i mě zajímá velmi výživa, správné stravovací návyky a vše, co by mohl člověk udělat proto, aby žil trošku zdravějším životem, zvolil jsem si tuto práci a při zpracovávání tohoto tématu jsem si odpověděl na otázku - "A v čem je tedy zdravá". Za zmínku určitě stojí i fakt, že v poslední době se množí názory, že rybí maso není až tak úplně zdravotně nezávadné a jen prospěšné. I já jsem při zpracování tohoto tématu narazil i na kapitolu, týkající se možných nebezpečí vyplývající z konzumace ryb a rybího masa. Závěrem ale nutno říct, že i když panují určité pochybnosti o prospěchu či neprospěchu konzumace ryb a rybích výrobků, vždy převládají pozitivní hodnocení a vždy je uvedeno, že jednoznačné doporučení, že konzumace ryb a rybích výrobků by se měla zvýšit, a v našich poměrech až zdvojnásobitcs_CZ
dc.description.abstractIn the Czech Republic, but also in the world , is well-known and widespread saying that consumption of fish , fish and fish products for human body healthy. In the Czech Republic, but not consumption of fish and fish products very extended and consuming very lagging . Primarily, we should think about the importance and increasing fish consumption among children , pregnant women and in the elderly . Few people realize what lies beneath onou sentence " is healthy " . Since i I'm interested in a nutrition, good eating habits and everything that could man do to live a little bit healthier life , I chose this work and in the preparation of this topic I've answered the question - " A So what is healthy . " Worth mentioning the fact that in recent times to multiply the opinion that fish Meat is not entirely harmless and beneficial only . I, too, when treatment of this topic came across a chapter concerning possible hazards arising from the consumption of fish and fish meat . In conclusion but I must say that although there is some doubt about the benefit or disadvantage consumption of fish and fish products , always dominated by positive Ratings and always indicates that clear recommendations that consumption fish and fish products should increase , and in our circumstances to doubleen_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 3. lékařská fakultacs_CZ
dc.titleSpotřeba ryb u dětícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2008
dcterms.dateAccepted2008-04-02
dc.description.departmentÚstav hygienycs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Hygieneen_US
dc.description.facultyThird Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty3. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId13699
dc.title.translatedConsuption of fish meat by childrenen_US
dc.identifier.aleph000969325
thesis.degree.nameMUDr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.discipline-cs_CZ
thesis.degree.discipline-en_US
thesis.degree.programGeneral Medicineen_US
thesis.degree.programVšeobecné lékařstvícs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs3. lékařská fakulta::Ústav hygienycs_CZ
uk.taxonomy.organization-enThird Faculty of Medicine::Department of Hygieneen_US
uk.faculty-name.cs3. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enThird Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs3.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.cs-cs_CZ
uk.degree-discipline.en-en_US
uk.degree-program.csVšeobecné lékařstvícs_CZ
uk.degree-program.enGeneral Medicineen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csV České republice, ale i ve světě, je známým a rozšířeným pořekadlem, že konzumace ryb, rybího masa a rybích výrobků je pro lidský organismus zdravá. V České republice není ale spotřeba ryb a rybích výrobků velmi rozšířena a v konzumaci velmi zaostáváme. Ponejvíc bychom se měli zamyslet nad významem a zvýšením konzumace ryb u dětí, těhotných žen a u starých občanů. Málokdo si uvědomuje, co se skrývá pod onou větou "je zdravá". Jelikož i mě zajímá velmi výživa, správné stravovací návyky a vše, co by mohl člověk udělat proto, aby žil trošku zdravějším životem, zvolil jsem si tuto práci a při zpracovávání tohoto tématu jsem si odpověděl na otázku - "A v čem je tedy zdravá". Za zmínku určitě stojí i fakt, že v poslední době se množí názory, že rybí maso není až tak úplně zdravotně nezávadné a jen prospěšné. I já jsem při zpracování tohoto tématu narazil i na kapitolu, týkající se možných nebezpečí vyplývající z konzumace ryb a rybího masa. Závěrem ale nutno říct, že i když panují určité pochybnosti o prospěchu či neprospěchu konzumace ryb a rybích výrobků, vždy převládají pozitivní hodnocení a vždy je uvedeno, že jednoznačné doporučení, že konzumace ryb a rybích výrobků by se měla zvýšit, a v našich poměrech až zdvojnásobitcs_CZ
uk.abstract.enIn the Czech Republic, but also in the world , is well-known and widespread saying that consumption of fish , fish and fish products for human body healthy. In the Czech Republic, but not consumption of fish and fish products very extended and consuming very lagging . Primarily, we should think about the importance and increasing fish consumption among children , pregnant women and in the elderly . Few people realize what lies beneath onou sentence " is healthy " . Since i I'm interested in a nutrition, good eating habits and everything that could man do to live a little bit healthier life , I chose this work and in the preparation of this topic I've answered the question - " A So what is healthy . " Worth mentioning the fact that in recent times to multiply the opinion that fish Meat is not entirely harmless and beneficial only . I, too, when treatment of this topic came across a chapter concerning possible hazards arising from the consumption of fish and fish meat . In conclusion but I must say that although there is some doubt about the benefit or disadvantage consumption of fish and fish products , always dominated by positive Ratings and always indicates that clear recommendations that consumption fish and fish products should increase , and in our circumstances to doubleen_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 3. lékařská fakulta, Ústav hygienycs_CZ
thesis.grade.code2
dc.identifier.lisID990009693250106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV