Zobrazit minimální záznam

Thermal analysis of interaction of epidermal lipids II
dc.contributor.advisorMusilová, Marie
dc.creatorVrbatová, Naděžda
dc.date.accessioned2017-04-11T12:11:32Z
dc.date.available2017-04-11T12:11:32Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/16224
dc.description.abstractTermální analýza interakcí epidermálních lipid_ II Nad_žda Vrbatová, diplomová práce, _erven 2008 Tato práce je zam__ena na hodnocení interakcí kožních lipid_ pomocí diferen_ní skanovací kalorimetrie, _eší úsek týkající se p_ítomnosti vody v hodnocených vzorcích. Obsah vlhkosti rohové vrstvy je velmi r_znorodý. Závisí na vazebné schopnosti stratum corneum, zejména podmín_né lipidy. Cílem je zjistit fázové p_echody vody a jejich porovnání u dvou typ_ kelímk_ Je zam__ena dále na to, jaké množství vlhkosti je na sebe schopna navázat epidermis a stratum corneum, i na zjišt_ní kalorimetrických charakteristik tris pufru a jejich porovnání s vodou a vlivu tris pufru na kalorimetrické charakteristiky složek lipidických membrán. Je zde také uvedeno kalorimetrické hodnocení emulzní soustavy (tvo_ené z cetylalkoholu a bílého vosku).cs_CZ
dc.description.abstractThermal analysis of interactions of epidermal lipids II Nad_žda Vrbatová, degree work, June 2008 This work targets the assessment of interactions of epidermal lipids through the use of differential scanning calorimetry. It is trying to find a solution to the section relating to water existence in assessed samples. The moisture content of corner layer is very diverse. It depends on the bonding ability of stratum corneum, conditional especially on the lipids. The aim of this work is to detect phase conversions of water and their comparing with two types of crucibles. It is also focused on the question of moisture quantity that are epidermis and stratum corneum able to bond to each other. This work shows calorimetry characteristics of tris buffer and their comparing with water as well as the impact of tris buffer to calorimetry characteristics of lipidic membrane components. Calorimetry assessment of the emulsive systém (made up of cetylalcohol and white wax) is introduced here, too.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleTermální analýza interakcí epidermálních lipidů IIcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2008
dcterms.dateAccepted2008-06-02
dc.description.departmentKatedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Pharmaceutical Technologyen_US
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.identifier.repId17999
dc.title.translatedThermal analysis of interaction of epidermal lipids IIen_US
dc.contributor.refereeDoležal, Pavel
dc.identifier.aleph000977234
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
thesis.degree.programPharmacyen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Pharmaceutical Technologyen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csTermální analýza interakcí epidermálních lipid_ II Nad_žda Vrbatová, diplomová práce, _erven 2008 Tato práce je zam__ena na hodnocení interakcí kožních lipid_ pomocí diferen_ní skanovací kalorimetrie, _eší úsek týkající se p_ítomnosti vody v hodnocených vzorcích. Obsah vlhkosti rohové vrstvy je velmi r_znorodý. Závisí na vazebné schopnosti stratum corneum, zejména podmín_né lipidy. Cílem je zjistit fázové p_echody vody a jejich porovnání u dvou typ_ kelímk_ Je zam__ena dále na to, jaké množství vlhkosti je na sebe schopna navázat epidermis a stratum corneum, i na zjišt_ní kalorimetrických charakteristik tris pufru a jejich porovnání s vodou a vlivu tris pufru na kalorimetrické charakteristiky složek lipidických membrán. Je zde také uvedeno kalorimetrické hodnocení emulzní soustavy (tvo_ené z cetylalkoholu a bílého vosku).cs_CZ
uk.abstract.enThermal analysis of interactions of epidermal lipids II Nad_žda Vrbatová, degree work, June 2008 This work targets the assessment of interactions of epidermal lipids through the use of differential scanning calorimetry. It is trying to find a solution to the section relating to water existence in assessed samples. The moisture content of corner layer is very diverse. It depends on the bonding ability of stratum corneum, conditional especially on the lipids. The aim of this work is to detect phase conversions of water and their comparing with two types of crucibles. It is also focused on the question of moisture quantity that are epidermis and stratum corneum able to bond to each other. This work shows calorimetry characteristics of tris buffer and their comparing with water as well as the impact of tris buffer to calorimetry characteristics of lipidic membrane components. Calorimetry assessment of the emulsive systém (made up of cetylalcohol and white wax) is introduced here, too.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.identifier.lisID990009772340106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV