Zobrazit minimální záznam

Olivový olej a jeho účinek na zdraví.
dc.contributor.advisorHronek, Miloslav
dc.creatorKavvalou, Angeliki
dc.date.accessioned2022-07-25T14:37:10Z
dc.date.available2022-07-25T14:37:10Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/174681
dc.description.abstractThe diploma thesis explores and shows some effects of olive oil on people's wellbeing, as they have been studied in recent times. It is examined to be a very beneficial food for the organism, and because of its composition, it can give a boost and power to the immune system, especially to people with a very weak immune system. It can also be divided into some specific categories according to the composition, acidity and cultivation of the fruit. Some general characteristics of olives and olive oil will be mentioned. About olives, we will analyze the early procedures such as the cultivation, cooling and flowering, some qualitative characteristics and the variety of olives. The basic categories will be analyzed including Extra Virgin olive oil, Refined olive oil and-so-on, the concentration of each type and what they include, the quality and lastly the way olive oil should be present in the market meaning the standardization, the packaging and the marking. In addition, the chemical composition of olive oil will be mentioned such as phospholipids, hydrocarbons, carotenoids, chlorophylls, vitamins, tocopherols, sterols triterpenoid alkaloids and phenols. Also, it contains some antioxidants like flavonoids, carotenoids, natural and synthetic antioxidants. The role of antioxidants will also get...en_US
dc.description.abstractTato diplomová práce zkoumá a ukazuje některé účinky olivového oleje na zdraví lidí, tak jak byly v poslední době studovány. Olivový olej se ukazuje jako potravina velmi prospěšná pro organismus, svým složením dokáže zvýšit činnostimunitního systému, zejména u lidí s velmi slabýmimunitním systémem. Může být také rozdělen do některých specifických kategorií, a to podle složení, kyselosti a pěstování ovoce. Jsou zmíněny některé obecné charakteristiky oliv a olivového oleje. U oliv budeme analyzovat postupy, jako je pěstování, chlazení a kvetení, některé kvalitativní vlastnosti a jejich rozmanitost. Budou analyzovány základní druhy včetně extra panenského olivového oleje, rafinovaného olivového oleje atd., koncentrace každého druhu a co obsahují, kvalita a konečně způsob, jakým by měl být olivový olej na trhu zastoupen, což znamená standardizaci, balení a označení. Kromě toho bude uvedeno chemické složení olivového oleje, látky jako jsou fosfolipidy, uhlovodíky, karotenoidy, chlorofyly, vitamíny, tokoferoly, steroly, triterpenoidní alkaloidy a fenoly. Dále obsah některých antioxidantů, jako jsou flavonoidy, karotenoidy, přírodní a syntetické antioxidanty. Pro svůj význam bude zvýšená pozornost věnována také roli antioxidantů. Je prokázáno, že olivový olej má blahodárné účinky na náš organismus a je...cs_CZ
dc.languageEnglishcs_CZ
dc.language.isoen_US
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.subjectolivový olejcs_CZ
dc.subjectzdravícs_CZ
dc.subjectvlastnostics_CZ
dc.subjectOlive oilen_US
dc.subjecthealthen_US
dc.subjectpropertiesen_US
dc.titleOlive oil and health properties.en_US
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2022
dcterms.dateAccepted2022-06-03
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId222303
dc.title.translatedOlivový olej a jeho účinek na zdraví.cs_CZ
dc.contributor.refereeNachtigal, Petr
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csTato diplomová práce zkoumá a ukazuje některé účinky olivového oleje na zdraví lidí, tak jak byly v poslední době studovány. Olivový olej se ukazuje jako potravina velmi prospěšná pro organismus, svým složením dokáže zvýšit činnostimunitního systému, zejména u lidí s velmi slabýmimunitním systémem. Může být také rozdělen do některých specifických kategorií, a to podle složení, kyselosti a pěstování ovoce. Jsou zmíněny některé obecné charakteristiky oliv a olivového oleje. U oliv budeme analyzovat postupy, jako je pěstování, chlazení a kvetení, některé kvalitativní vlastnosti a jejich rozmanitost. Budou analyzovány základní druhy včetně extra panenského olivového oleje, rafinovaného olivového oleje atd., koncentrace každého druhu a co obsahují, kvalita a konečně způsob, jakým by měl být olivový olej na trhu zastoupen, což znamená standardizaci, balení a označení. Kromě toho bude uvedeno chemické složení olivového oleje, látky jako jsou fosfolipidy, uhlovodíky, karotenoidy, chlorofyly, vitamíny, tokoferoly, steroly, triterpenoidní alkaloidy a fenoly. Dále obsah některých antioxidantů, jako jsou flavonoidy, karotenoidy, přírodní a syntetické antioxidanty. Pro svůj význam bude zvýšená pozornost věnována také roli antioxidantů. Je prokázáno, že olivový olej má blahodárné účinky na náš organismus a je...cs_CZ
uk.abstract.enThe diploma thesis explores and shows some effects of olive oil on people's wellbeing, as they have been studied in recent times. It is examined to be a very beneficial food for the organism, and because of its composition, it can give a boost and power to the immune system, especially to people with a very weak immune system. It can also be divided into some specific categories according to the composition, acidity and cultivation of the fruit. Some general characteristics of olives and olive oil will be mentioned. About olives, we will analyze the early procedures such as the cultivation, cooling and flowering, some qualitative characteristics and the variety of olives. The basic categories will be analyzed including Extra Virgin olive oil, Refined olive oil and-so-on, the concentration of each type and what they include, the quality and lastly the way olive oil should be present in the market meaning the standardization, the packaging and the marking. In addition, the chemical composition of olive oil will be mentioned such as phospholipids, hydrocarbons, carotenoids, chlorophylls, vitamins, tocopherols, sterols triterpenoid alkaloids and phenols. Also, it contains some antioxidants like flavonoids, carotenoids, natural and synthetic antioxidants. The role of antioxidants will also get...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
thesis.grade.code2
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV