Zobrazit minimální záznam

Impacts of distance learning on education in the field of chef-waiter
dc.contributor.advisorStraková, Jana
dc.creatorPoustecká, Petra
dc.date.accessioned2023-11-06T12:46:46Z
dc.date.available2023-11-06T12:46:46Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/183883
dc.description.abstractTITLE: Impacts of distance learning on education in the field of chef- waiter ABSTRACT Diplom thesis deals with the distance learning of the practical training on the secondary vocational schools in the extraordinary epidemiological time between year 2020 - 2021. Thesis responds to the situation in the Czech schools during the Covid 19 pandemic, when it was introduced the online learning not only in the Elementary and High Schools but also at the Universities. The reason for that was the limitation of spreading the disease. Thesis has two parts, the theoretical part and the practical part. In the theoretical part are described the anti - epidemic measures, which have been put into praxis on the basis of government regulations. Furthermore, the teoretical part sumarizes the results of available research dealing with distance learning. One of the main topics will be focused on the course of the final examinations in the branch chef - waiter, this topic was much discussed because of the absence the educational practice. In the theoretical part, therefore, I also focus on practical training and final exams. In the practical part I focus myself on the teacher's experiences of the practical training in the pandemic time, how was the way of teaching the professional training, which platforms were used during the...en_US
dc.description.abstractNÁZEV: Dopady distanční výuky na vzdělání v oboru Kuchař-číšník ABSTRAKT Diplomová práce se zabývá distanční výukou odborného výcviku na středních odborných učilištích v době mimořádných epidemiologických opatření v letech 2020 -2021 a jejími dopady. Reaguje na situaci v českém školství během pandemie Covid - 19, kdy byla zavedena distanční výuka nejen na základních a středních školách, ale i na vysokých školách z důvodů omezení šíření nákazy. Je rozdělena do dvou částí, a to část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsána protiepidemiologická opatření, která byla uvedena do praxe na základě vládních nařízení. Dále teoretická část sumarizuje výsledky dostupných výzkumů zabývajících se distanční výukou. Teoretická část také popisuje vzdělávání v oboru kuchař - číšník. Jedním z hlavních okruhů zájmu je průběh a výsledky závěrečných zkoušek na učebním oboru kuchař - číšník. Závěrečné zkoušky v učebních oborech byly diskutovány s ohledem na absenci odborného výcviku. Teoretická část tedy pojednává rovněž o praktické výuce a závěrečných zkouškách. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na zkušenosti učitelů odborného výcviku na různých školách stejného zaměření v době pandemie. Pojednává o tom, jakým způsobem byl vyučován odborný výcvik, jaké platformy byly v rámci výuky využívané, jak...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectdistanční výukacs_CZ
dc.subjectodborné vzdělávánícs_CZ
dc.subjectstřední odborné učilištěcs_CZ
dc.subjectvýsledky vzdělávánícs_CZ
dc.subjectdistance learningen_US
dc.subjectvocational trainingen_US
dc.subjectapprenticeshipen_US
dc.subjectlearning outcomesen_US
dc.titleDopady distanční výuky na vzdělávání v oboru kuchař-číšníkcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2023
dcterms.dateAccepted2023-09-04
dc.description.departmentÚstav výzkumu a rozvoje vzdělávánícs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId244953
dc.title.translatedImpacts of distance learning on education in the field of chef-waiteren_US
dc.contributor.refereeDvořák, Dominik
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství pedagogiky pro střední školy a vyšší odborné školycs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of Education at Higher Secondary Schools and Collegesen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávánícs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství pedagogiky pro střední školy a vyšší odborné školycs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of Education at Higher Secondary Schools and Collegesen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csNÁZEV: Dopady distanční výuky na vzdělání v oboru Kuchař-číšník ABSTRAKT Diplomová práce se zabývá distanční výukou odborného výcviku na středních odborných učilištích v době mimořádných epidemiologických opatření v letech 2020 -2021 a jejími dopady. Reaguje na situaci v českém školství během pandemie Covid - 19, kdy byla zavedena distanční výuka nejen na základních a středních školách, ale i na vysokých školách z důvodů omezení šíření nákazy. Je rozdělena do dvou částí, a to část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsána protiepidemiologická opatření, která byla uvedena do praxe na základě vládních nařízení. Dále teoretická část sumarizuje výsledky dostupných výzkumů zabývajících se distanční výukou. Teoretická část také popisuje vzdělávání v oboru kuchař - číšník. Jedním z hlavních okruhů zájmu je průběh a výsledky závěrečných zkoušek na učebním oboru kuchař - číšník. Závěrečné zkoušky v učebních oborech byly diskutovány s ohledem na absenci odborného výcviku. Teoretická část tedy pojednává rovněž o praktické výuce a závěrečných zkouškách. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na zkušenosti učitelů odborného výcviku na různých školách stejného zaměření v době pandemie. Pojednává o tom, jakým způsobem byl vyučován odborný výcvik, jaké platformy byly v rámci výuky využívané, jak...cs_CZ
uk.abstract.enTITLE: Impacts of distance learning on education in the field of chef- waiter ABSTRACT Diplom thesis deals with the distance learning of the practical training on the secondary vocational schools in the extraordinary epidemiological time between year 2020 - 2021. Thesis responds to the situation in the Czech schools during the Covid 19 pandemic, when it was introduced the online learning not only in the Elementary and High Schools but also at the Universities. The reason for that was the limitation of spreading the disease. Thesis has two parts, the theoretical part and the practical part. In the theoretical part are described the anti - epidemic measures, which have been put into praxis on the basis of government regulations. Furthermore, the teoretical part sumarizes the results of available research dealing with distance learning. One of the main topics will be focused on the course of the final examinations in the branch chef - waiter, this topic was much discussed because of the absence the educational practice. In the theoretical part, therefore, I also focus on practical training and final exams. In the practical part I focus myself on the teacher's experiences of the practical training in the pandemic time, how was the way of teaching the professional training, which platforms were used during the...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávánícs_CZ
thesis.grade.code1
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV