Zobrazit minimální záznam

What is the difference in student knowledge of nutrition at different types of universities?
dc.contributor.advisorDlouhý, Pavel
dc.creatorBoháč, Petr
dc.date.accessioned2018-09-12T11:17:05Z
dc.date.available2018-09-12T11:17:05Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/29776
dc.description.abstractTato práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou čtenáři přiblíženy základní poznatky o zdravé výživě, složení stravy a výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Je zde také popsána požadovaná úroveň znalostí středoškolských studentů o výživě. Praktická část se opírá o zjišťování znalostí souboru celkem 298 studentů ze čtyř vysokých škol a pro srovnání i posledního ročníku gymnázia. Tento soubor byl zkoumán pomocí testu složeného ze třiceti otázek, studenti byli dotázáni i na váhu, výšku, pohlaví a subjektivní ohodnocení svých znalostí před vyplněním testu. Odpovědi na tyto otázky byly vyhodnoceny manuálně a zpracovány v programech MS Word, MS Excel a Epitable. Výsledky byly vyhodnoceny a byla studována souvislost mezi úrovní znalostí studentů jednotlivých vysokých škol, rozdílnosti odpovědí mezi pohlavími a byla porovnána i úroveň znalostí z každodenního života. Dále byly porovnány hodnoty BMI a subjektivní ohodnocení znalostí studentů různých typů vysokých škol. Výsledky byly zaznamenány do přehledných grafů a v kapitole Diskuze byly popsány. Byly prokázány nejlepší znalosti studentů 3. lékařské fakulty. V praktických otázkách ze života nebyly prokázány rozdíly mezi studenty různých typů vysokých škol. Nebyly prokázány rozdíly mezi vědomostmi mužů a žen. Byly prokázány...cs_CZ
dc.description.abstractThis diploma thesis consists of a theoretical and analytical part. The first part introduces basic knowledge about healthy nutrition, the constitution of nourishment and nutritional recommendations for citizens of the Czech Republic. It also describes a required level of knowledge about nutrition that all high school students should have. The analytical part is based on research that examined the knowledge of 298 university students and high school seniors. The students were from four different universities and one high school. This set of students was examined by a test that consisted of 30 questions. Students answered another four questions about their weight, height, gender and subjective valuations of their knowledge. The answers to these questions were evaluated manually and processed in programs such as MS Excel, MS Word and Epitable. The diploma thesis examines the knowledge of students based on their school, gender and daily life experience. It also shows students' Body Mass Indexes and differences in their subjective valuations of knowledge based on the students' schools. Results are presented in well-arranged tables in Chapter Discussion. The research showed that the best knowledge is to be found among students from Third Faculty of Medicine. Practical questions that focused on daily life...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 3. lékařská fakultacs_CZ
dc.titleJak se liší znalosti studentů o výživě na různých typech vysokých škol?cs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2010
dcterms.dateAccepted2010-06-08
dc.description.departmentÚstav hygienycs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Hygieneen_US
dc.description.facultyThird Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty3. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId65170
dc.title.translatedWhat is the difference in student knowledge of nutrition at different types of universities?en_US
dc.identifier.aleph001403671
thesis.degree.nameMUDr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.discipline-cs_CZ
thesis.degree.discipline-en_US
thesis.degree.programGeneral Medicineen_US
thesis.degree.programVšeobecné lékařstvícs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs3. lékařská fakulta::Ústav hygienycs_CZ
uk.taxonomy.organization-enThird Faculty of Medicine::Department of Hygieneen_US
uk.faculty-name.cs3. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enThird Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs3.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.cs-cs_CZ
uk.degree-discipline.en-en_US
uk.degree-program.csVšeobecné lékařstvícs_CZ
uk.degree-program.enGeneral Medicineen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csTato práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou čtenáři přiblíženy základní poznatky o zdravé výživě, složení stravy a výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Je zde také popsána požadovaná úroveň znalostí středoškolských studentů o výživě. Praktická část se opírá o zjišťování znalostí souboru celkem 298 studentů ze čtyř vysokých škol a pro srovnání i posledního ročníku gymnázia. Tento soubor byl zkoumán pomocí testu složeného ze třiceti otázek, studenti byli dotázáni i na váhu, výšku, pohlaví a subjektivní ohodnocení svých znalostí před vyplněním testu. Odpovědi na tyto otázky byly vyhodnoceny manuálně a zpracovány v programech MS Word, MS Excel a Epitable. Výsledky byly vyhodnoceny a byla studována souvislost mezi úrovní znalostí studentů jednotlivých vysokých škol, rozdílnosti odpovědí mezi pohlavími a byla porovnána i úroveň znalostí z každodenního života. Dále byly porovnány hodnoty BMI a subjektivní ohodnocení znalostí studentů různých typů vysokých škol. Výsledky byly zaznamenány do přehledných grafů a v kapitole Diskuze byly popsány. Byly prokázány nejlepší znalosti studentů 3. lékařské fakulty. V praktických otázkách ze života nebyly prokázány rozdíly mezi studenty různých typů vysokých škol. Nebyly prokázány rozdíly mezi vědomostmi mužů a žen. Byly prokázány...cs_CZ
uk.abstract.enThis diploma thesis consists of a theoretical and analytical part. The first part introduces basic knowledge about healthy nutrition, the constitution of nourishment and nutritional recommendations for citizens of the Czech Republic. It also describes a required level of knowledge about nutrition that all high school students should have. The analytical part is based on research that examined the knowledge of 298 university students and high school seniors. The students were from four different universities and one high school. This set of students was examined by a test that consisted of 30 questions. Students answered another four questions about their weight, height, gender and subjective valuations of their knowledge. The answers to these questions were evaluated manually and processed in programs such as MS Excel, MS Word and Epitable. The diploma thesis examines the knowledge of students based on their school, gender and daily life experience. It also shows students' Body Mass Indexes and differences in their subjective valuations of knowledge based on the students' schools. Results are presented in well-arranged tables in Chapter Discussion. The research showed that the best knowledge is to be found among students from Third Faculty of Medicine. Practical questions that focused on daily life...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 3. lékařská fakulta, Ústav hygienycs_CZ
thesis.grade.code1
dc.identifier.lisID990014036710106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV