Vitamíny a jejich zastoupení v hromadně vyráběných přípravcích
Vitamins and their representation in medicinaly products.
diplomová práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/31839Identifikátory
SIS: 81571
Kolekce
- Kvalifikační práce [6664]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Kašparová, Marie
Fakulta / součást
Farmaceutická fakulta v Hradci Králové
Obor
Farmacie
Katedra / ústav / klinika
Katedra farmakognozie
Datum obhajoby
2. 6. 2011
Nakladatel
Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci KrálovéJazyk
Čeština
Známka
Výborně
HŘEBECKÁ, L. Vitaminy a jejich zastoupení v hromadně vyráběných přípravcích. Hradec Králové: Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta, 2011. 55 s. Vedoucí diplomové práce Doc. RNDr. Jaroslav Dušek, CSc. V této diplomové práci jsem se zabývala obsahem jednotlivých vitaminů v hromadně vyráběných přípravcích. Po obecném úvodu je prezentován přehled nejčastěji se vyskytujících vitaminů v těchto přípravcích a jejich charakteristika. Dále jsou zde uvedeny tabulky s doporučenými příjmy živin pro jednotlivé skupiny lidí a následují tabulky s obsahem vitaminů ve vybraných přípravcích. Práce je zakončena celkovým shrnutím, ve kterém jsem se zabývala porovnáváním obsahu vitaminů s doporučeným příjmem živin a následně došla k závěru, které přípravky jsou bezpečné a kterým naopak je dobré se vyhnout.
HŘEBECKÁ, L. Vitamins and their representation in medicinaly products. Hradec Králové: Charles University, Faculty of Pharmacy, 2011. 55 p. Supervisor: Doc. RNDr. Jaroslav Dušek, CSc. In this diploma thesis I deal with the content of individual vitamins in mass produced pharmaceuticals. The general introduction is followed by the overview of the most frequent vitamins in these products and their characteristic. Furthermore, there are tables with the recommended intake of nutrients for individual groups of people. There are also tables with the level of vitamins in selected products. The thesis is finished with an overall summary where I focus on a comparison of the contents of vitamins with the recommended intake of nutrients. Finally, there is a division of products into two categories- the save ones and, on the contrary, the ones which should rather be omitted.