Analýza zázvorového extraktu. I.
Analysis of Ginger root extract. I.
diplomová práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/35404Identifikátory
SIS: 67511
Kolekce
- Kvalifikační práce [6664]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Karlíčková, Jana
Fakulta / součást
Farmaceutická fakulta v Hradci Králové
Obor
Farmacie
Katedra / ústav / klinika
Katedra farmaceutické botaniky a ekologie
Datum obhajoby
22. 9. 2010
Nakladatel
Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci KrálovéJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Bačová, B.: Analysis of Ginger root extract. I. [Thesis] Hradec Králové 2010, Charles University in Prague, Faculty of Pharmacy. Commercial extract of Zingiber officinale 8 : 1 was analyzed for content of gingerol, water and other compounds. Chromatographic procedures were used including TLC and HPLC. The procedures stated in US Pharmacopeia 1996 and ČL 2009 were method of evaluation. The presence of 6-gingerol was confirmed in amount of 1,17%, water content 89,18% and other demonstrated compounds similar to gingerols.
Bačová, B.: Analýza zázvorového extraktu. I. [Diplomová práce] Hradec Králové 2010, Univerzita Karlova v Praze, Farmaceutická fakulta. Komerční extrakt ze Zingiber officinale 8 : 1 byl analyzován na obsah gingerolu, vody a dalších látek. Byly použity chromatografické postupy včetně TLC a HPLC. Metodou hodnocení byly postupy uvedené v US Pharmacopeia 1996 a ČL 2009. Byla potvrzena přítomnost 6-gingerolu v množství 1,17%, obsah vody 89,18% a prokázané další látky podobné gingerolům.