Zobrazit minimální záznam

The introduction of the principles of HACCP in the catering services - development in the region of Kutna Hora in 2005, 2010
dc.contributor.advisorDlouhý, Pavel
dc.creatorKoudelková, Zdeňka
dc.date.accessioned2018-09-11T11:17:56Z
dc.date.available2018-09-11T11:17:56Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/39344
dc.description.abstractSouhrn Má bakalářská práce se zabývá tématem, které zní "Zavedení systému na principech HACCP ve stravovacích službách - vývoj v regionu Kutná Hora v letech 2005, 2010". Cílem této práce je zanalyzovat vývoj zavedení systému HACCP ve stravovacích službách v Kutné Hoře za období roku 2005 a roku 2010. Pro svou práci využívám nepublikované výsledky z dotazníkové analýzy z roku 2005 a srovnávám je s výsledky získané v roce 2010. Dotazník, typy otázek a výběr charakteru provozoven stravovacích služeb byl zachován totožný s původním dotazníkem z roku 2005. V roce 2010 došlo ke změně pouze u dvou otázek z důvodu změny legislativy. Výsledkem bude zhodnocení, zda v tomto regionu došlo za uplynulou dobu ke zlepšení informovanosti a k jinému náhledu na povinnost zavádění systému HACCP. Práce využívá dotazníkové metody s obsahem 13 otázek, směřující na všeobecné podmínky poskytování stravovacích služeb, informovanosti provozovatelů, pracovníků a jejich názoru týkající se této problematiky. Veškeré dotazníky byly vyplňovány provozovateli anonymně a dobrovolně, v celkovém počtu 50 provozoven stravovacích služeb, které byly vybírány náhodně v rámci prováděného státního zdravotního dozoru na oddělení hygieny výživy. Výsledky jednotlivých otázek jsou v obou rocích zpracovány do grafických tabulek pod body 1-13 a lze je...cs_CZ
dc.description.abstractMy Bachelor's works contains the topic "The introduction of the principles of HACCP in the catering services - development in the region of Kutna Hora in 2005, 2010". The aim of this work is to analyze the development of system implementation HACCP in catering services in Kutná Hora for the period from 2005 till 2010. For my work I use unpublished results from the analysis of questionnaires from 2005 and I compare them with results obtained in year 2010. Questionnaire, question types and the selection of nature of the food service was maintained identical like the original questionnaire in 2005. Only two questions were changed in year 2010 because the changes in legislation. The result will be assessment, whether it was to raise awareness in teh region for the lat time and another preview of the obligation to implement HACCP. The paper work uses a questionnaire containing 13 questions aimed at general conditions of provision of catering services, infomration of operators, workers and their opinion on this issue. All questionnaires were completed anonymously and voluntarily by operators, in total of 50 establishments catering services, which were selected randomly at the implementations of state medical supervision in the department of nutrition hygiene. Results of individual questions in both years...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 3. lékařská fakultacs_CZ
dc.titleZavedení systému na principech HACCP ve stravovacích službách - vývoj v regionu Kutná Hora v letech 2005, 2010cs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2010
dcterms.dateAccepted2010-09-16
dc.description.departmentÚstav hygienycs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Hygieneen_US
dc.description.facultyThird Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty3. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId82672
dc.title.translatedThe introduction of the principles of HACCP in the catering services - development in the region of Kutna Hora in 2005, 2010en_US
dc.identifier.aleph001403631
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVeřejné zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.disciplinePublic Healthen_US
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs3. lékařská fakulta::Ústav hygienycs_CZ
uk.taxonomy.organization-enThird Faculty of Medicine::Department of Hygieneen_US
uk.faculty-name.cs3. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enThird Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs3.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csVeřejné zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-discipline.enPublic Healthen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csSouhrn Má bakalářská práce se zabývá tématem, které zní "Zavedení systému na principech HACCP ve stravovacích službách - vývoj v regionu Kutná Hora v letech 2005, 2010". Cílem této práce je zanalyzovat vývoj zavedení systému HACCP ve stravovacích službách v Kutné Hoře za období roku 2005 a roku 2010. Pro svou práci využívám nepublikované výsledky z dotazníkové analýzy z roku 2005 a srovnávám je s výsledky získané v roce 2010. Dotazník, typy otázek a výběr charakteru provozoven stravovacích služeb byl zachován totožný s původním dotazníkem z roku 2005. V roce 2010 došlo ke změně pouze u dvou otázek z důvodu změny legislativy. Výsledkem bude zhodnocení, zda v tomto regionu došlo za uplynulou dobu ke zlepšení informovanosti a k jinému náhledu na povinnost zavádění systému HACCP. Práce využívá dotazníkové metody s obsahem 13 otázek, směřující na všeobecné podmínky poskytování stravovacích služeb, informovanosti provozovatelů, pracovníků a jejich názoru týkající se této problematiky. Veškeré dotazníky byly vyplňovány provozovateli anonymně a dobrovolně, v celkovém počtu 50 provozoven stravovacích služeb, které byly vybírány náhodně v rámci prováděného státního zdravotního dozoru na oddělení hygieny výživy. Výsledky jednotlivých otázek jsou v obou rocích zpracovány do grafických tabulek pod body 1-13 a lze je...cs_CZ
uk.abstract.enMy Bachelor's works contains the topic "The introduction of the principles of HACCP in the catering services - development in the region of Kutna Hora in 2005, 2010". The aim of this work is to analyze the development of system implementation HACCP in catering services in Kutná Hora for the period from 2005 till 2010. For my work I use unpublished results from the analysis of questionnaires from 2005 and I compare them with results obtained in year 2010. Questionnaire, question types and the selection of nature of the food service was maintained identical like the original questionnaire in 2005. Only two questions were changed in year 2010 because the changes in legislation. The result will be assessment, whether it was to raise awareness in teh region for the lat time and another preview of the obligation to implement HACCP. The paper work uses a questionnaire containing 13 questions aimed at general conditions of provision of catering services, infomration of operators, workers and their opinion on this issue. All questionnaires were completed anonymously and voluntarily by operators, in total of 50 establishments catering services, which were selected randomly at the implementations of state medical supervision in the department of nutrition hygiene. Results of individual questions in both years...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 3. lékařská fakulta, Ústav hygienycs_CZ
thesis.grade.code2
dc.identifier.lisID990014036310106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV