Zobrazit minimální záznam

Nutritional Consultancy within the Framework of Crafts
dc.contributor.advisorProšková, Eva
dc.creatorŠimončičová, Renáta
dc.date.accessioned2017-05-26T12:07:26Z
dc.date.available2017-05-26T12:07:26Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/62694
dc.description.abstractÚvod: Bakalářská práce se zaměřuje na výživové poradenství v rámci živností a jeho poskytování. Dalším předmětem je zjištění spokojenosti pacientů/klientů s výživovým poradenstvím. Cíle: Cílem teoretické části práce je seznámit čtenáře s formami poskytování výživového poradenství a regulacemi této činnosti. Praktická část se pak zaměřuje na zjištění spokojenosti pacientů/klientů s výživovým poradenstvím a následným porovnáním poradenství poskytovaného nutričními terapeuty a výživovými poradci. Metody: Průzkum proběhl formou anonymního online dotazníku. Získaná data jsou zobrazena ve formě grafů. Část práce je pak věnována analýze získaných dat. Výsledky: Teoretická část jasně poukazuje na skutečnost, že aktuálně nastavená legislativa regulující činnost výživového poradenství není vhodně upravena. Z dotazníkového šetření vyplývá, že převážná většina respondentů je s průběhem výživového šetření částečně spokojena. Větší část respondentů uvedla, že je s péčí nutričních terapeutů, na rozdíl od péče výživových poradců, spokojenější. Závěr: Výživové poradenství v rámci živností je důležitou oblastí v péči o zdraví. Vzhledem k působení terapeutů/poradců na celkové zdraví člověka by měla být jasně nastavená pravidla o tom, kdo a za jakých podmínek může toto poradenství provozovat. Klíčová slova: Živnost,...cs_CZ
dc.description.abstractIntroduction: Bachelor thesis is focused on nutritional consultancy within the framework of crafts and its providing. Further subject is exploration of patients/clients satisfaction with nutritional consultancy. Object: Bachelor thesis target is to familiarize readers with forms of providing nutritional consultancy and regulations in this activity. Practical part is focused on exploration of patients/clients satisfaction with nutritional consultancy and comparison between consultancy provided by dieticians and nutrition counsellors. Methods: Research was in form of anonymous on-line questionnaire. Obtained data is displayed in form of graphs. One thesis part is devoted to data analysis. Results: Theoretical part clearly point to the fact that current legislation regulating activity of nutritional consultancy is not adjusted correctly. As emerged from the questionnaire most of respondents are partly satisfied with process of nutrition research. Greater proportion of respondents mentioned larger satisfaction with work of dieticians compared with nutritional counsellors. Conclusion: Nutritional consultancy within the framework of crafts is important area in health care. Due to the fact that activities of nutrition counsellors/dieticians have impact on overall human health rules who and under what...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova. 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectŽivnostcs_CZ
dc.subjectporadenství ve zdravém životním stylucs_CZ
dc.subjectvýživový poradcecs_CZ
dc.subjectnutriční terapeutcs_CZ
dc.subjectposkytování zdravotních služebcs_CZ
dc.subjectnutriční péčecs_CZ
dc.subjectsmlouva o péči o zdravícs_CZ
dc.subjectspokojenost příjemců nutriční péčecs_CZ
dc.subjectTradeen_US
dc.subjectconsultancy in a healthy lifestyleen_US
dc.subjectnutrition counseloren_US
dc.subjectdieticianen_US
dc.subjectproviding health servicesen_US
dc.subjectnutritional careen_US
dc.subjectcontract for health careen_US
dc.subjectnutritional care recipients satisfactionen_US
dc.titleVýživové poradenství v rámci živnostícs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2015
dcterms.dateAccepted2015-06-11
dc.description.departmentInstitute of Theory and Practice of Nursing First Faculty of Medicine Charles University in Pragueen_US
dc.description.departmentÚstav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK v Prazecs_CZ
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.identifier.repId103823
dc.title.translatedNutritional Consultancy within the Framework of Craftsen_US
dc.contributor.refereePírková, Vendula
dc.identifier.aleph002006186
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineNutriční terapeutcs_CZ
thesis.degree.disciplineNutritional Therapyen_US
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::Institute of Theory and Practice of Nursing First Faculty of Medicine Charles University in Pragueen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csNutriční terapeutcs_CZ
uk.degree-discipline.enNutritional Therapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csÚvod: Bakalářská práce se zaměřuje na výživové poradenství v rámci živností a jeho poskytování. Dalším předmětem je zjištění spokojenosti pacientů/klientů s výživovým poradenstvím. Cíle: Cílem teoretické části práce je seznámit čtenáře s formami poskytování výživového poradenství a regulacemi této činnosti. Praktická část se pak zaměřuje na zjištění spokojenosti pacientů/klientů s výživovým poradenstvím a následným porovnáním poradenství poskytovaného nutričními terapeuty a výživovými poradci. Metody: Průzkum proběhl formou anonymního online dotazníku. Získaná data jsou zobrazena ve formě grafů. Část práce je pak věnována analýze získaných dat. Výsledky: Teoretická část jasně poukazuje na skutečnost, že aktuálně nastavená legislativa regulující činnost výživového poradenství není vhodně upravena. Z dotazníkového šetření vyplývá, že převážná většina respondentů je s průběhem výživového šetření částečně spokojena. Větší část respondentů uvedla, že je s péčí nutričních terapeutů, na rozdíl od péče výživových poradců, spokojenější. Závěr: Výživové poradenství v rámci živností je důležitou oblastí v péči o zdraví. Vzhledem k působení terapeutů/poradců na celkové zdraví člověka by měla být jasně nastavená pravidla o tom, kdo a za jakých podmínek může toto poradenství provozovat. Klíčová slova: Živnost,...cs_CZ
uk.abstract.enIntroduction: Bachelor thesis is focused on nutritional consultancy within the framework of crafts and its providing. Further subject is exploration of patients/clients satisfaction with nutritional consultancy. Object: Bachelor thesis target is to familiarize readers with forms of providing nutritional consultancy and regulations in this activity. Practical part is focused on exploration of patients/clients satisfaction with nutritional consultancy and comparison between consultancy provided by dieticians and nutrition counsellors. Methods: Research was in form of anonymous on-line questionnaire. Obtained data is displayed in form of graphs. One thesis part is devoted to data analysis. Results: Theoretical part clearly point to the fact that current legislation regulating activity of nutritional consultancy is not adjusted correctly. As emerged from the questionnaire most of respondents are partly satisfied with process of nutrition research. Greater proportion of respondents mentioned larger satisfaction with work of dieticians compared with nutritional counsellors. Conclusion: Nutritional consultancy within the framework of crafts is important area in health care. Due to the fact that activities of nutrition counsellors/dieticians have impact on overall human health rules who and under what...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK v Prazecs_CZ
dc.identifier.lisID990020061860106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV