Zobrazit minimální záznam

Run on the organic food: Research in sample of prague inhibitants
dc.contributor.advisorŠčasný, Milan
dc.creatorNevečeřalová, Iva
dc.date.accessioned2020-08-25T15:44:18Z
dc.date.available2020-08-25T15:44:18Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/7088
dc.description.abstractThis diploma thesis is concerned with different aspects of organic food demand in the Czech Republic. Five main goals were set in this work: 1) briefly describe the history and the current estate of the organic farming and the organic market in the Czech republic and in the European union 2) with the help of quantitative research analyze people's awareness of organic food 3) analyze key motives for buying organic products and barriers to a greater demand for organic food 4) analyze the willingness to pay for organic products 5) uncover some relations between socio-demographic characteristics of the respondents and their buying of organic food. The thesis is organized as follows. In the first chapter we describe the main principles of organic farming. Also, we briefly described the rise, the progress and the current estate of organic farming in the Czech Republic and in the European Union. Discussed in this chapter is also the link between the organic farming and the concept sustainable development. In the second chapter, we discuss the current estate of the organic market in the Czech republic and in the European union using available macro-data. The third, final, chapter presents some results of a survey of organic-food demand conducted in Spring 2006 using a small, yet representative, sample (N =200) of...en_US
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá rozličnými aspekty poptávky po biopotravinách v České republice. Jejím ústředním cílem bylo: 1) stručně popsat historii a současný stav ekologického zemědělství a trhu s biopotravinami v České republice a v Evropské unii 2) pomocí dotazníkového šetření analyzovat obecné povědomí českých spotřebitelů o biopotravinách 3) odkrýt hlavní motivy nákupu biopotravin a bariéry většího rozvoje poptávky po tomto typu zboží 4) analyzovat ochotu lidí platit za bio-kvalitu a nakonec 5) odkrýt vztah mezi některými socio-demografickými charakteristikami spotřebitele a nakupováním biopotravin. Práce je členěna následovně. První kapitoly osvětlují hlavní cíle, zásady a principy ekologického zemědělství - prostředí, kde biopotravina vzniká. Dále stručně shrnují vznik, vývoj a současný stav ekologického zemědělství v České republice i ve světě. Diskutovány jsou také přínosy tohoto způsobu hospodaření vzhledem k trvale udržitelnému rozvoji. V druhé části textu je na základě dostupných dat stručně popsán současný trh s biopotravinami v České republice a v Evropské unii. Nakonec ve třetí závěrečné části jsou prezentovány některé výstupy z výzkumu poptávky po biopotravinách, který byl proveden na jaře 2006 na malém, nicméně reprezentativním (N = 200), vzorku pražských obyvatel. Výzkum byl zaměřen...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta humanitních studiícs_CZ
dc.titlePoptávka po biopotravinách: Výzkum poptávky po biopotravinách na vzorku pražských obyvatelcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2006
dcterms.dateAccepted2006-09-14
dc.description.departmentDepartment of Social and Cultural Ecologyen_US
dc.description.departmentKatedra sociální a kulturní ekologiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Humanitiesen_US
dc.description.facultyFakulta humanitních studiícs_CZ
dc.identifier.repId54220
dc.title.translatedRun on the organic food: Research in sample of prague inhibitantsen_US
dc.contributor.refereePospíšilová, Tereza
dc.identifier.aleph001175259
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineSocial and Cultural Ecologyen_US
thesis.degree.disciplineSociální a kulturní ekologiecs_CZ
thesis.degree.programEkologie a ochrana prostředícs_CZ
thesis.degree.programEcology and Environmental Protectionen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta humanitních studií::Katedra sociální a kulturní ekologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Humanities::Department of Social and Cultural Ecologyen_US
uk.faculty-name.csFakulta humanitních studiícs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Humanitiesen_US
uk.faculty-abbr.csFHScs_CZ
uk.degree-discipline.csSociální a kulturní ekologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enSocial and Cultural Ecologyen_US
uk.degree-program.csEkologie a ochrana prostředícs_CZ
uk.degree-program.enEcology and Environmental Protectionen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csTato diplomová práce se zabývá rozličnými aspekty poptávky po biopotravinách v České republice. Jejím ústředním cílem bylo: 1) stručně popsat historii a současný stav ekologického zemědělství a trhu s biopotravinami v České republice a v Evropské unii 2) pomocí dotazníkového šetření analyzovat obecné povědomí českých spotřebitelů o biopotravinách 3) odkrýt hlavní motivy nákupu biopotravin a bariéry většího rozvoje poptávky po tomto typu zboží 4) analyzovat ochotu lidí platit za bio-kvalitu a nakonec 5) odkrýt vztah mezi některými socio-demografickými charakteristikami spotřebitele a nakupováním biopotravin. Práce je členěna následovně. První kapitoly osvětlují hlavní cíle, zásady a principy ekologického zemědělství - prostředí, kde biopotravina vzniká. Dále stručně shrnují vznik, vývoj a současný stav ekologického zemědělství v České republice i ve světě. Diskutovány jsou také přínosy tohoto způsobu hospodaření vzhledem k trvale udržitelnému rozvoji. V druhé části textu je na základě dostupných dat stručně popsán současný trh s biopotravinami v České republice a v Evropské unii. Nakonec ve třetí závěrečné části jsou prezentovány některé výstupy z výzkumu poptávky po biopotravinách, který byl proveden na jaře 2006 na malém, nicméně reprezentativním (N = 200), vzorku pražských obyvatel. Výzkum byl zaměřen...cs_CZ
uk.abstract.enThis diploma thesis is concerned with different aspects of organic food demand in the Czech Republic. Five main goals were set in this work: 1) briefly describe the history and the current estate of the organic farming and the organic market in the Czech republic and in the European union 2) with the help of quantitative research analyze people's awareness of organic food 3) analyze key motives for buying organic products and barriers to a greater demand for organic food 4) analyze the willingness to pay for organic products 5) uncover some relations between socio-demographic characteristics of the respondents and their buying of organic food. The thesis is organized as follows. In the first chapter we describe the main principles of organic farming. Also, we briefly described the rise, the progress and the current estate of organic farming in the Czech Republic and in the European Union. Discussed in this chapter is also the link between the organic farming and the concept sustainable development. In the second chapter, we discuss the current estate of the organic market in the Czech republic and in the European union using available macro-data. The third, final, chapter presents some results of a survey of organic-food demand conducted in Spring 2006 using a small, yet representative, sample (N =200) of...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta humanitních studií, Katedra sociální a kulturní ekologiecs_CZ
thesis.grade.code1
uk.publication-placePrahacs_CZ
dc.identifier.lisID990011752590106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV