Zobrazit minimální záznam

Saccharomyces species
dc.contributor.advisorVejsová, Marcela
dc.creatorStehlíková, Petra
dc.date.accessioned2017-06-01T07:36:09Z
dc.date.available2017-06-01T07:36:09Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/77142
dc.description.abstractUniverzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biologických a lékařských věd Kandidát: Petra Stehlíková Školitel: Mgr. Marcela Vejsová, Ph.D. Název bakalářské práce: Kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae Tato rešeršní bakalářská práce vznikla za účelem základního shrnutí poznatků o kvasinkách rodu Saccharomyces cerevisiae. Cílem je utvořit ucelený přehled o těchto kvasinkách. Práce je rozdělena do několika na sebe navazujících částí. Kvasinka Saccharomyces cerevisiae je hojně využívanou kvasinkou zejména v potravinářském průmyslu. Proto se také nazývá pivní, vinná nebo pekařská kvasinka. Jejich genom je zcela prostudován, a tak se hojně využívá genovém inženýrství. Ale jsou zdokumentovány i případy patogeneze. Kvasinka Saccharomyces cerevisiae je jednou z velmi zajímavých a hojně využívaných kvasinek.cs_CZ
dc.description.abstractCharles University in Prague Faculty of Pharmacy in Hradec Kralove Department of Biological and Medical Sciences Candidate: Petra Stehlíková Trainer: Mgr. Marcela Vejsová, Ph.D. Title: Kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae This thesis was the search for basic general knowledge of the yeast Saccharomyces cerevisiae. The aim is to create a comprehensive overview of these yeast. The work is divided into several consecutive parts. The yeast Saccharomyces cerevisiae yeast is widely used especially in food industry. Therefore it is also called the beer, wine, or baker's yeast. Their genome is fully studied, and thus are widely used genetic engineering. But there are also documented cases of pathogenesis. The yeast Saccharomyces cerevisiae is one of the most interesting and widely used yeast.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleKvasinky rodu Saccharomycescs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2016
dcterms.dateAccepted2016-09-21
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId131468
dc.title.translatedSaccharomyces speciesen_US
dc.contributor.refereeJílek, Petr
dc.identifier.aleph002105203
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineZdravotní laborantcs_CZ
thesis.degree.disciplineMedical Laboratory Technicianen_US
thesis.degree.programZdravotnická bioanalytikacs_CZ
thesis.degree.programHealthcare bioanalyticsen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csZdravotní laborantcs_CZ
uk.degree-discipline.enMedical Laboratory Technicianen_US
uk.degree-program.csZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.degree-program.enHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csUniverzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biologických a lékařských věd Kandidát: Petra Stehlíková Školitel: Mgr. Marcela Vejsová, Ph.D. Název bakalářské práce: Kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae Tato rešeršní bakalářská práce vznikla za účelem základního shrnutí poznatků o kvasinkách rodu Saccharomyces cerevisiae. Cílem je utvořit ucelený přehled o těchto kvasinkách. Práce je rozdělena do několika na sebe navazujících částí. Kvasinka Saccharomyces cerevisiae je hojně využívanou kvasinkou zejména v potravinářském průmyslu. Proto se také nazývá pivní, vinná nebo pekařská kvasinka. Jejich genom je zcela prostudován, a tak se hojně využívá genovém inženýrství. Ale jsou zdokumentovány i případy patogeneze. Kvasinka Saccharomyces cerevisiae je jednou z velmi zajímavých a hojně využívaných kvasinek.cs_CZ
uk.abstract.enCharles University in Prague Faculty of Pharmacy in Hradec Kralove Department of Biological and Medical Sciences Candidate: Petra Stehlíková Trainer: Mgr. Marcela Vejsová, Ph.D. Title: Kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae This thesis was the search for basic general knowledge of the yeast Saccharomyces cerevisiae. The aim is to create a comprehensive overview of these yeast. The work is divided into several consecutive parts. The yeast Saccharomyces cerevisiae yeast is widely used especially in food industry. Therefore it is also called the beer, wine, or baker's yeast. Their genome is fully studied, and thus are widely used genetic engineering. But there are also documented cases of pathogenesis. The yeast Saccharomyces cerevisiae is one of the most interesting and widely used yeast.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.identifier.lisID990021052030106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV