Zobrazit minimální záznam

Olfactory marketing - the usage of natural and artificially spread aroma in retail stores selling natural cosmetics
dc.contributor.advisorJesenský, Daniel
dc.creatorPlachá, Linda
dc.date.accessioned2018-07-27T14:34:16Z
dc.date.available2018-07-27T14:34:16Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/99201
dc.description.abstractThe bachelor thesis "Olfactory marketing - The usage of natural and artificially propagated aroma in retail stores of natural cosmetic products" deals with the usage of olfactory marketing in the field of business and its influence on the customer. Thesis will be divided into two parts - theoretical and practical. The first chapter in the theoretical part, which deals with the brief characteristics and analysis of the current situation of in-store marketing, is an introduction to the theme of the whole work. The second chapter deals with the physiology of smell and emotional memory, which enables in-store marketing to use olfactus as a tool for effective sales promotion. History, principles and olfactory marketing in general are discussed in the last chapter of the theoretical part of this bachelor thesis. In this chapter, the text author deals in with the differences between artificially propagated and naturally fading smells at the point of sale. Olfactory marketing is belong to neuromarketing. Sensory marketing use human senses - taste, smell, sight and hearing. The practical part of the bachelor thesis is divided into four chapters. Each part deals with one of the examined brands and their shops. Chapters contain a brief description of selected brands - history, principles and ideas of the...en_US
dc.description.abstractBakalářská práce s názvem "Olfaktorický marketing - využití přirozených a uměle šířených aroma v maloobchodních prodejnách přírodní kosmetiky" se zabývá využitím olfaktorického marketingu v in-store oblasti, a jeho vlivem na zákazníka. Práce bude rozdělena do dvou základních částí - teoretické a praktické. První kapitola v teoretické části, která se zabývá stručnou charakteristikou a analýzou aktuální situace in-store marketingu, je úvodem do tématiky celé práce. Druhá kapitola se věnuje fyziologii čichu a s ním úzce spojenou emoční pamětí, díky které může in-store marketing využívat olfactus jako nástroj efektivní podpory prodeje. Historie, principy a všeobecně o olfaktorickém marketingu pojednává poslední kapitola teoretické části této bakalářské práce. V této kapitole se podrobněji autorka textu věnuje rozdílům mezi uměle šířenými a přirozeně linoucími se vůněmi v místě prodeje. Olfaktorický marketing patří do oblasti jménem neuromarketing, který využívá lidské smysly - chuť, čich, zrak a sluch. Praktická část bakalářské práce je rozčleněna do čtyř základních kapitol. Každá část se zabývá jednou ze zkoumaných značek a jejich kamennými prodejnami. Kapitoly obsahují stručný popis vybraných značek - historie, zásady a myšlenky firmy, produktové řady. Následují výstupy ze získaných rozhovorů, které...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectIn-store marketingcs_CZ
dc.subjectsmyslový marketingcs_CZ
dc.subjectmultisenzorický marketingcs_CZ
dc.subjectolfaktorický marketingcs_CZ
dc.subjectneuromarketingcs_CZ
dc.subjectManufakturacs_CZ
dc.subjectL'Occitanecs_CZ
dc.subjectLUSHcs_CZ
dc.subjectHavlíkova apotékacs_CZ
dc.subjectpřírodní kosmetikacs_CZ
dc.subjectsales promotioncs_CZ
dc.subjectnákupní rozhodovánícs_CZ
dc.subjectnákupní prožitekcs_CZ
dc.subjectPOPcs_CZ
dc.subjectPOScs_CZ
dc.subjectvůněcs_CZ
dc.subjectčichový smyslcs_CZ
dc.subjectaroma marketingcs_CZ
dc.subjectmarketingový výzkumcs_CZ
dc.subjectzákazníkcs_CZ
dc.subjectIn-store marketingen_US
dc.subjectsensory marketingen_US
dc.subjectscent marketingen_US
dc.subjectneuromarketingen_US
dc.subjectManufakturaen_US
dc.subjectL'Occitaneen_US
dc.subjectLUSHen_US
dc.subjectHavlíkova apotékaen_US
dc.subjectnature cosmeticsen_US
dc.subjectsales promotionen_US
dc.subjectPOPen_US
dc.subjectPOSen_US
dc.subjectolfactory marketingen_US
dc.subjectaroma marketingen_US
dc.subjectsense of smellen_US
dc.subjectfrangranceen_US
dc.subjectshopper's experienceen_US
dc.subjectshopper's decision,marketing researchen_US
dc.subjectcustomeren_US
dc.titleOlfaktorický marketing - využití přirozených a uměle šířených aromat v maloobchodních prodejnách přírodní kosmetikycs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-06-13
dc.description.departmentKatedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Marketing Communication and Public Relationsen_US
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId192557
dc.title.translatedOlfactory marketing - the usage of natural and artificially spread aroma in retail stores selling natural cosmeticsen_US
dc.contributor.refereeKoudelková, Petra
dc.identifier.aleph002191772
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMarketing Communications and Public Relationsen_US
thesis.degree.disciplineMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
thesis.degree.programMedia and Communications Studiesen_US
thesis.degree.programMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Marketing Communication and Public Relationsen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
uk.degree-discipline.enMarketing Communications and Public Relationsen_US
uk.degree-program.csMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.degree-program.enMedia and Communications Studiesen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce s názvem "Olfaktorický marketing - využití přirozených a uměle šířených aroma v maloobchodních prodejnách přírodní kosmetiky" se zabývá využitím olfaktorického marketingu v in-store oblasti, a jeho vlivem na zákazníka. Práce bude rozdělena do dvou základních částí - teoretické a praktické. První kapitola v teoretické části, která se zabývá stručnou charakteristikou a analýzou aktuální situace in-store marketingu, je úvodem do tématiky celé práce. Druhá kapitola se věnuje fyziologii čichu a s ním úzce spojenou emoční pamětí, díky které může in-store marketing využívat olfactus jako nástroj efektivní podpory prodeje. Historie, principy a všeobecně o olfaktorickém marketingu pojednává poslední kapitola teoretické části této bakalářské práce. V této kapitole se podrobněji autorka textu věnuje rozdílům mezi uměle šířenými a přirozeně linoucími se vůněmi v místě prodeje. Olfaktorický marketing patří do oblasti jménem neuromarketing, který využívá lidské smysly - chuť, čich, zrak a sluch. Praktická část bakalářské práce je rozčleněna do čtyř základních kapitol. Každá část se zabývá jednou ze zkoumaných značek a jejich kamennými prodejnami. Kapitoly obsahují stručný popis vybraných značek - historie, zásady a myšlenky firmy, produktové řady. Následují výstupy ze získaných rozhovorů, které...cs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor thesis "Olfactory marketing - The usage of natural and artificially propagated aroma in retail stores of natural cosmetic products" deals with the usage of olfactory marketing in the field of business and its influence on the customer. Thesis will be divided into two parts - theoretical and practical. The first chapter in the theoretical part, which deals with the brief characteristics and analysis of the current situation of in-store marketing, is an introduction to the theme of the whole work. The second chapter deals with the physiology of smell and emotional memory, which enables in-store marketing to use olfactus as a tool for effective sales promotion. History, principles and olfactory marketing in general are discussed in the last chapter of the theoretical part of this bachelor thesis. In this chapter, the text author deals in with the differences between artificially propagated and naturally fading smells at the point of sale. Olfactory marketing is belong to neuromarketing. Sensory marketing use human senses - taste, smell, sight and hearing. The practical part of the bachelor thesis is divided into four chapters. Each part deals with one of the examined brands and their shops. Chapters contain a brief description of selected brands - history, principles and ideas of the...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
thesis.grade.codeB
dc.identifier.lisID990021917720106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV