Problematika přípravy stravy pro novorozence a kojence v mimopražských nemocnicích
Preparation of food for newborns and infants in hospitals outside of Prague
bakalářská práce (OBHÁJENO)
Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/84534Identifikátory
SIS: 174831
Kolekce
- Kvalifikační práce [3193]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Volf, Vladimír
Fakulta / součást
3. lékařská fakulta
Obor
Všeobecná sestra
Katedra / ústav / klinika
Ústav ošetřovatelství
Datum obhajoby
29. 6. 2016
Nakladatel
Univerzita Karlova, 3. lékařská fakultaJazyk
Čeština
Známka
Výborně
Souhrn Bakalářská práce se zabývá problematikou přípravy stravy pro novorozence a kojence. Práce analyzuje zjištěné informace, které se týkají umělé kojenecké výživy a její přípravy. Empirická část seznamuje s daty, která srovnávají způsob přípravy výživy v nemocničních zařízeních s poznatky zjištěnými v teoretické části práce, a zjišťuje, nakolik nemocniční zařízení postupují při přípravě výživy podle předepsaných norem. Klíčová slova: výživa dětí, složky výživy, umělá mléčná výživa, příprava novorozenecké a kojenecké stravy
The bachelor thesis deals with the problematics of food preparation for newborns and infants. The thesis analyzes the information concerning the nutrition food for infants and type of preparation of that food. Empirical part introduces data that compare the method of preparation of nutrition food in hospitals with the findings identified in the theoretical part and determines how much hospitals follow the rules and standards while preparing nutrition food. Keywords: child nutrition, essential nutrients, infant formula, preparation of food for newborns and infants