Stravování žáků ve volném čase
Students eating in free time
bakalářská práce (OBHÁJENO)

Zobrazit/ otevřít
Trvalý odkaz
http://hdl.handle.net/20.500.11956/86822Identifikátory
SIS: 177627
Kolekce
- Kvalifikační práce [2754]
Autor
Vedoucí práce
Oponent práce
Poláčková, Jana
Fakulta / součást
Husitská teologická fakulta
Obor
Sociální pedagogika
Katedra / ústav / klinika
HTF - Katedra učitelství
Datum obhajoby
26. 6. 2017
Nakladatel
Univerzita Karlova, Husitská teologická fakultaJazyk
Čeština
Známka
Velmi dobře
Klíčová slova (česky)
Zdravá strava dětí, školní stravování, význam zeleniny, projekty zdravého stravování, rizika nezdravého stravování, moderní trendy ve stravováníKlíčová slova (anglicky)
A healthy diet of children, school meals, meaning vegetables, healthy eating projects, the risks of unhealthy eating, modern trends in cateringJídlo je nutné pro přežití a je to důležitá činnost v každodenním životě. Strava, kterou člověk přijímá, je totiž mnohem víc než pouhý přísun energie ve formě kalorií. Je také podkladem pro pěkné a zdravé tělo, pro celkový pocit pohody. Pouze tehdy, když je tělo dostatečně zásobeno živinami, vitamíny, minerály a stopovými prvky, a když správně funguje metabolismus, může se člověk celkově dobře cítit.
Food is necessary for survival, and it is an important activity in everyday life. A diet that a person receives is in fact much more than mere supply of energy in the form of calories. It is also the basis for beautiful and healthy body for an overall sense of wellbeing. Only when the body is sufficiently supplied with nutrients, vitamins, minerals, and trace elements, and when properly functioning metabolism, one may feel well overall.
Citace dokumentu
Metadata
Zobrazit celý záznamSouvisející záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Vliv italské kuchyně na kulturu stravování na území České republiky ve 20. století
Výsledek obhajoby: OBHÁJENOHendrych, Miroslav (Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, 2019)Datum obhajoby: 10. 6. 2019(cesky) Bakalářská práce se věnuje kultuře stravování v dějinách člověka. Hlavním tématem práce jsou difuzní procesy, které ovlivňovaly šíření jídla na území dnešní České republiky se zaměřením na vliv italské kuchyně, a ... -
Vliv školního stravování a rodiny na vznik nadváhy, obezity dítěte
Výsledek obhajoby: OBHÁJENOSkřivanová, Eliška (Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, 2022)Datum obhajoby: 10. 2. 2022V současné době dětská obezita dosáhla epidemiologické úrovně a lze ji považovat za jeden z celosvětových problémů. Pravděpodobnost že obézní dítě se stane obézním dospělým je vysoká. U těchto dětí je rovněž vyšší ... -
Školní stravování v kontextu strategické komunikace
Výsledek obhajoby: OBHÁJENOKilberger, Adam (Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd, 2023)Datum obhajoby: 13. 9. 2023This master's thesis deals with the challenges of the school meal system in the Czech Republic within the context of strategic communication. It illuminates the current issues of the school meal system, situating them ...