Stravování žáků ve volném čase
Students eating in free time
bachelor thesis (DEFENDED)

View/ Open
Permanent link
http://hdl.handle.net/20.500.11956/86822Identifiers
Study Information System: 177627
Collections
- Kvalifikační práce [2754]
Author
Advisor
Referee
Poláčková, Jana
Faculty / Institute
Hussite Theological Faculty
Discipline
Social Paedagogy
Department
Information is unavailable
Date of defense
26. 6. 2017
Publisher
Univerzita Karlova, Husitská teologická fakultaLanguage
Czech
Grade
Very good
Keywords (Czech)
Zdravá strava dětí, školní stravování, význam zeleniny, projekty zdravého stravování, rizika nezdravého stravování, moderní trendy ve stravováníKeywords (English)
A healthy diet of children, school meals, meaning vegetables, healthy eating projects, the risks of unhealthy eating, modern trends in cateringJídlo je nutné pro přežití a je to důležitá činnost v každodenním životě. Strava, kterou člověk přijímá, je totiž mnohem víc než pouhý přísun energie ve formě kalorií. Je také podkladem pro pěkné a zdravé tělo, pro celkový pocit pohody. Pouze tehdy, když je tělo dostatečně zásobeno živinami, vitamíny, minerály a stopovými prvky, a když správně funguje metabolismus, může se člověk celkově dobře cítit.
Food is necessary for survival, and it is an important activity in everyday life. A diet that a person receives is in fact much more than mere supply of energy in the form of calories. It is also the basis for beautiful and healthy body for an overall sense of wellbeing. Only when the body is sufficiently supplied with nutrients, vitamins, minerals, and trace elements, and when properly functioning metabolism, one may feel well overall.
Citace dokumentu
Metadata
Show full item recordRelated items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Vliv italské kuchyně na kulturu stravování na území České republiky ve 20. století
Defence status: DEFENDEDHendrych, Miroslav (Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, 2019)Date of defense: 10. 6. 2019(cesky) Bakalářská práce se věnuje kultuře stravování v dějinách člověka. Hlavním tématem práce jsou difuzní procesy, které ovlivňovaly šíření jídla na území dnešní České republiky se zaměřením na vliv italské kuchyně, a ... -
Vliv školního stravování a rodiny na vznik nadváhy, obezity dítěte
Defence status: DEFENDEDSkřivanová, Eliška (Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, 2022)Date of defense: 10. 2. 2022V současné době dětská obezita dosáhla epidemiologické úrovně a lze ji považovat za jeden z celosvětových problémů. Pravděpodobnost že obézní dítě se stane obézním dospělým je vysoká. U těchto dětí je rovněž vyšší ... -
Školní stravování v kontextu strategické komunikace
Defence status: DEFENDEDKilberger, Adam (Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd, 2023)Date of defense: 13. 9. 2023This master's thesis deals with the challenges of the school meal system in the Czech Republic within the context of strategic communication. It illuminates the current issues of the school meal system, situating them ...