Zobrazit minimální záznam

Phytochemical study of Helianthus annuus L. II
dc.contributor.advisorKarlíčková, Jana
dc.creatorNiedobová, Soňa
dc.date.accessioned2017-04-04T11:06:50Z
dc.date.available2017-04-04T11:06:50Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/10691
dc.description.abstractSOUHRN Má diplomová práce se týkala fytochemického výzkumu polárního extraktu listů taxonu Helianthus annus L. za doprovodu biologických testů (tzv. bioassay - guided separace) - jednalo se o testy na akutní toxicitu, testy na antioxidační aktivitu (DPPH test, FRAP metoda) a test na antimykotickou aktivitu. Nejvyšší antioxidační aktivitu vykázala frakce 29. Frakce 22-24/3, získaná na základě dělení preparativní chromatografií, byla analyzována pomocí plynové chromatografie a byly zde stanoveny kyselina olejová, mastné kyseliny se středním řetězcem, kyselina palmitová a myristová.cs_CZ
dc.description.abstractOF THE DIPLOMA THESIS My diploma thesis was intended on phytochemical study of polar extract of Helianthus annuus L. leaves and simultaneously biological tests were done (so-called bioassay - guided separation) - acute toxicity, antioxidant activity (DPPH test, FRAP metod) and antifungal activity. The Fraction 29 showed the highest antioxidant activity. The Fraction 22-24/3, obtained by preparative chromatography, was analyzed by gas chromatography. This analysis shows present of the oil-acid, the oily acids with a middle chain, the palmitoic acid and the myristic acid.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleFytochemický výzkum Helianthus annuus L. IIcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2007
dcterms.dateAccepted2007-06-04
dc.description.departmentKatedra farmaceutické botaniky a ekologiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Pharmaceutical Botany and Ecologyen_US
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.identifier.repId17768
dc.title.translatedPhytochemical study of Helianthus annuus L. IIen_US
dc.contributor.refereeOpletal, Lubomír
dc.identifier.aleph000828152
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra farmaceutické botaniky a ekologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Pharmaceutical Botany and Ecologyen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csSOUHRN Má diplomová práce se týkala fytochemického výzkumu polárního extraktu listů taxonu Helianthus annus L. za doprovodu biologických testů (tzv. bioassay - guided separace) - jednalo se o testy na akutní toxicitu, testy na antioxidační aktivitu (DPPH test, FRAP metoda) a test na antimykotickou aktivitu. Nejvyšší antioxidační aktivitu vykázala frakce 29. Frakce 22-24/3, získaná na základě dělení preparativní chromatografií, byla analyzována pomocí plynové chromatografie a byly zde stanoveny kyselina olejová, mastné kyseliny se středním řetězcem, kyselina palmitová a myristová.cs_CZ
uk.abstract.enOF THE DIPLOMA THESIS My diploma thesis was intended on phytochemical study of polar extract of Helianthus annuus L. leaves and simultaneously biological tests were done (so-called bioassay - guided separation) - acute toxicity, antioxidant activity (DPPH test, FRAP metod) and antifungal activity. The Fraction 29 showed the highest antioxidant activity. The Fraction 22-24/3, obtained by preparative chromatography, was analyzed by gas chromatography. This analysis shows present of the oil-acid, the oily acids with a middle chain, the palmitoic acid and the myristic acid.en_US
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra farmaceutické botaniky a ekologiecs_CZ
dc.identifier.lisID990008281520106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV