dc.contributor.advisor | Czumalo, Vladimír | |
dc.creator | Bíbová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2020-08-28T08:24:40Z | |
dc.date.available | 2020-08-28T08:24:40Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/120083 | |
dc.description.abstract | Předmětem této bakalářské práce je kuchyně ve vývoji architektury bydlení ve 20. století v Čechách. Při zpracování je odhlédnuto od krajních poloh (bydlení nejvyšších vrstev, dělnické bydlení atd.) a soustředěno na kuchyni ve středostavovském bytě. Nastíněn je dále vývoj místa kuchyně v dispozici bytu a jejího vybavení, zároveň v práci sleduji, jak se proměňují funkce kuchyně a její užívání ve vazbě na vývoj uchovávání potravin, přípravy a konzumace jídel v domácnosti. Stranou při tom nenechávám ani vývoj požadavků uživatelů na vizuální stránku kuchyně, nábytku a dalších zařizovacích předmětů. Součástí práce je obrazová příloha. | cs_CZ |
dc.description.abstract | Kitchen of czech middle-class household in the context of architecture interior in the 20th century The thesis focuses on the architectural development of kitchen amenities over the twentieth century in Bohemia. The author moves its focus away from extreme social positions (living standards of the highest class, living standards of the working class) and sets the aim on the kitchen facilities of the middle-class. The author gives an outline of the kitchen evolution regarding space and equipment; simultaneously, kitchen development is followed concerning grocery storage, preparation, and consumption of food. Kitchen practicality notwithstanding, the thesis embodies the visual aspect of kitchen facilities, furniture, and other fixtures. The work comprises of pictorial supplement. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Katolická teologická fakulta | cs_CZ |
dc.subject | Vývoj kuchyňského prostoru | cs_CZ |
dc.subject | kuchyně | cs_CZ |
dc.subject | kuchyňská sestava | cs_CZ |
dc.subject | kuchyňský nábytek | cs_CZ |
dc.subject | spotřebiče | cs_CZ |
dc.subject | kuchyně laboratoř | cs_CZ |
dc.subject | Development of kitchen interior | en_US |
dc.subject | kitchen kits | en_US |
dc.subject | kitchen furniture | en_US |
dc.subject | appliances | en_US |
dc.subject | kitchen laboratory | en_US |
dc.title | Kuchyně české středostavovské domácnosti v kontextu bytové architektury 20. století | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2020 | |
dcterms.dateAccepted | 2020-06-25 | |
dc.description.department | Institute of Christian Art History | en_US |
dc.description.department | Ústav dějin křesťanského umění | cs_CZ |
dc.description.faculty | Catholic Theological Faculty | en_US |
dc.description.faculty | Katolická teologická fakulta | cs_CZ |
dc.identifier.repId | 213923 | |
dc.title.translated | Kitchen of czech middle-class household in the context of architecture interior in the 20th century | en_US |
dc.contributor.referee | Čechura, Jaroslav | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | History of Christian Arts | en_US |
thesis.degree.discipline | Dějiny křesťanského umění | cs_CZ |
thesis.degree.program | Theory and History of Art and Culture | en_US |
thesis.degree.program | Obecná teorie a dějiny umění a kultury | cs_CZ |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Katolická teologická fakulta | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Catholic Theological Faculty | en_US |
uk.faculty-name.cs | Katolická teologická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Catholic Theological Faculty | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | KTF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Dějiny křesťanského umění | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | History of Christian Arts | en_US |
uk.degree-program.cs | Obecná teorie a dějiny umění a kultury | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Theory and History of Art and Culture | en_US |
thesis.grade.cs | Velmi dobře | cs_CZ |
thesis.grade.en | Very good | en_US |
uk.abstract.cs | Předmětem této bakalářské práce je kuchyně ve vývoji architektury bydlení ve 20. století v Čechách. Při zpracování je odhlédnuto od krajních poloh (bydlení nejvyšších vrstev, dělnické bydlení atd.) a soustředěno na kuchyni ve středostavovském bytě. Nastíněn je dále vývoj místa kuchyně v dispozici bytu a jejího vybavení, zároveň v práci sleduji, jak se proměňují funkce kuchyně a její užívání ve vazbě na vývoj uchovávání potravin, přípravy a konzumace jídel v domácnosti. Stranou při tom nenechávám ani vývoj požadavků uživatelů na vizuální stránku kuchyně, nábytku a dalších zařizovacích předmětů. Součástí práce je obrazová příloha. | cs_CZ |
uk.abstract.en | Kitchen of czech middle-class household in the context of architecture interior in the 20th century The thesis focuses on the architectural development of kitchen amenities over the twentieth century in Bohemia. The author moves its focus away from extreme social positions (living standards of the highest class, living standards of the working class) and sets the aim on the kitchen facilities of the middle-class. The author gives an outline of the kitchen evolution regarding space and equipment; simultaneously, kitchen development is followed concerning grocery storage, preparation, and consumption of food. Kitchen practicality notwithstanding, the thesis embodies the visual aspect of kitchen facilities, furniture, and other fixtures. The work comprises of pictorial supplement. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Katolická teologická fakulta, Ústav dějin křesťanského umění | cs_CZ |
thesis.grade.code | 2 | |
uk.publication-place | Praha | cs_CZ |