Zobrazit minimální záznam

Peptide Mapping of Biopharmaceuticals Using CE
dc.contributor.advisorJáč, Pavel
dc.creatorKosolapov, Dmytro
dc.date.accessioned2021-03-26T00:38:41Z
dc.date.available2021-03-26T00:38:41Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/121763
dc.description.abstractUniverzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra analytické chemie Kandidát: Dmytro Kosolapov Školitel: PharmDr. Pavel Jáč, Ph.D. Konzultant: PharmDr. Juraj Lenčo, Ph.D. Název diplomové práce: Peptidové mapování bioléčiv pomocí CE Tato práce se zabývá optimalizací kapilárně elektroforetické (CE) metody pro peptidové mapování a enzymatického štěpení proteinů pomocí trypsinu. Jako substrát pro enzymatické štěpení byl použit koňský myoglobin a referenční protilátka. Byly testovány dvě metody štěpení: konvenční štěpení trypsinem v roztoku a štěpení za využití komerční soupravy Smart Digest Trypsin Kit, která využívá imobilizovaný trypsin. Štěpení bylo kontrolováno pomocí RP- HPLC. Po optimalizaci tryptického štěpení byla provedena řada pokusů pro stanovení optimálních podmínek pro kvalitní separaci hydrolyzátu pomocí CE. Všechna měření se prováděla v PVA-kapiláře s vnitřním průměrem 50 µm, efektivní délkou 56 cm a celkovou délkou 64,5 cm. Vzorek byl dávkován hydrodynamicky za tlaku 50 mbar, vkládané napětí mělo hodnotu 30 kV, teplota kapiláry byla nastavena na 20 řC. Zóny analytů byly zaznamenávány UV-VIS detektorem při vlnové délce 200 nm. Byl testován vliv koncentrace a typu základního elektrolytu (30, 60, 90, 120, 150mM kyselina mravenčí a 0,5%, 1%, 1,5%, 2% kyselina octová), doby...cs_CZ
dc.description.abstractCharles University Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Department of Analytical Chemistry Candidate: Dmytro Kosolapov Supervisor: PharmDr. Pavel Jáč, PhD. Consultant: PharmDr. Juraj Lenčo, Ph.D. Title of graduation thesis: Peptide Mapping of Biopharmaceuticals Using CE This work focuses on optimization of capillary electrophoresis (CE) method for the peptide mapping. and enzymatic digestion of proteins using trypsin. Myoglobin from equine heart and a reference antibody were used as substrates. Two digestion approaches were compared: a conventional tryptic digestion in solution and digestion with a commercial SMART Digest Trypsin Kit that is based on immobilized trypsin. The digestion was monitored with RP-HPLC. After a short optimization of tryptic digestion, a number of experiments were carried out to determine the optimal conditions for peptide mapping by means of CE. All the measurements were carried out using a PVA-coated capillary of 50 µm internal diameter, effective length of 56 cm and total length of 64.5 cm. Samples were applied hydrodynamically at a pressure of 50 mbar, the separation voltage was 30 kV, the temperature of the capillary was set to 20řC. The analytes were detected with UV-VIS detector at 200 nm. The effect of BGE type and concentration (30, 60, 90, 120, 150 mM formic acid...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titlePeptidové mapování bioléčiv pomocí CEcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2020
dcterms.dateAccepted2020-09-23
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Analytical Chemistryen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId205628
dc.title.translatedPeptide Mapping of Biopharmaceuticals Using CEen_US
dc.contributor.refereeKhalikova, Maria
dc.identifier.aleph002385058
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
thesis.degree.programPharmacyen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra analytické chemiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Analytical Chemistryen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csUniverzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra analytické chemie Kandidát: Dmytro Kosolapov Školitel: PharmDr. Pavel Jáč, Ph.D. Konzultant: PharmDr. Juraj Lenčo, Ph.D. Název diplomové práce: Peptidové mapování bioléčiv pomocí CE Tato práce se zabývá optimalizací kapilárně elektroforetické (CE) metody pro peptidové mapování a enzymatického štěpení proteinů pomocí trypsinu. Jako substrát pro enzymatické štěpení byl použit koňský myoglobin a referenční protilátka. Byly testovány dvě metody štěpení: konvenční štěpení trypsinem v roztoku a štěpení za využití komerční soupravy Smart Digest Trypsin Kit, která využívá imobilizovaný trypsin. Štěpení bylo kontrolováno pomocí RP- HPLC. Po optimalizaci tryptického štěpení byla provedena řada pokusů pro stanovení optimálních podmínek pro kvalitní separaci hydrolyzátu pomocí CE. Všechna měření se prováděla v PVA-kapiláře s vnitřním průměrem 50 µm, efektivní délkou 56 cm a celkovou délkou 64,5 cm. Vzorek byl dávkován hydrodynamicky za tlaku 50 mbar, vkládané napětí mělo hodnotu 30 kV, teplota kapiláry byla nastavena na 20 řC. Zóny analytů byly zaznamenávány UV-VIS detektorem při vlnové délce 200 nm. Byl testován vliv koncentrace a typu základního elektrolytu (30, 60, 90, 120, 150mM kyselina mravenčí a 0,5%, 1%, 1,5%, 2% kyselina octová), doby...cs_CZ
uk.abstract.enCharles University Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Department of Analytical Chemistry Candidate: Dmytro Kosolapov Supervisor: PharmDr. Pavel Jáč, PhD. Consultant: PharmDr. Juraj Lenčo, Ph.D. Title of graduation thesis: Peptide Mapping of Biopharmaceuticals Using CE This work focuses on optimization of capillary electrophoresis (CE) method for the peptide mapping. and enzymatic digestion of proteins using trypsin. Myoglobin from equine heart and a reference antibody were used as substrates. Two digestion approaches were compared: a conventional tryptic digestion in solution and digestion with a commercial SMART Digest Trypsin Kit that is based on immobilized trypsin. The digestion was monitored with RP-HPLC. After a short optimization of tryptic digestion, a number of experiments were carried out to determine the optimal conditions for peptide mapping by means of CE. All the measurements were carried out using a PVA-coated capillary of 50 µm internal diameter, effective length of 56 cm and total length of 64.5 cm. Samples were applied hydrodynamically at a pressure of 50 mbar, the separation voltage was 30 kV, the temperature of the capillary was set to 20řC. The analytes were detected with UV-VIS detector at 200 nm. The effect of BGE type and concentration (30, 60, 90, 120, 150 mM formic acid...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra analytické chemiecs_CZ
thesis.grade.code2
dc.contributor.consultantLenčo, Juraj
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO
dc.identifier.lisID990023850580106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV