Zobrazit minimální záznam

Characteristics of ion structure of bottled water and comparison with water delivered throught common water supply
dc.contributor.advisorBártová, Jiřina
dc.creatorKrištůfková, Jana
dc.date.accessioned2018-09-13T10:04:17Z
dc.date.available2018-09-13T10:04:17Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/14196
dc.description.abstractVoda z vodovodu nebo jakákoli balená voda z přírodního zdroje není nikdy jen čistá sloučenina H2O, ale vždycky jde o originální komplex ve vodě rozpuštěných látek. Není důležité jen absolutní množství jednotlivých více či méně rozpuštěných látek, ale také konkrétní hodnoty daných iontů, které vodě dávají jedinečné vlastnosti. Dlouhodobá konzumace vod jak s vysokým obsahem iontů, tak i s velmi nízkým množstvím iontů má pro organismus nepříznivé účinky. Tato práce se zabývá popisem účinků těchto iontů na lidské zdraví a analýzou obsahu iontů v různých druzích balených vod i ve vodě distribuované prostřednictvím veřejného vodovodu. Na závěr je uvedeno srovnání iontových složení balených vod s vodou z vodovodu s platnou legislativou a s doporučeními Státního zdravotního ústavu.cs_CZ
dc.description.abstractTap water or bottled water from any natural source is not never just pure compound H2O, but always in terms of the original complex in water solutes. It is not only important to the absolute amount of each more or less solutes, but also the specific values of the ions and water give unique characteristics. Long-term consumption of water as the high ions, and with very low amounts of ions is unfavorable to the organism effects. This work describes the effects of these ions on human health and analyzing the ion content in various types of bottled water and water distributed through the public water supply. Finally, a comparison of ion composition of bottled water with tap water with current legislation and the recommendations National Public Health Institute.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 3. lékařská fakultacs_CZ
dc.titleCharakteristiky iontových složení balených vod a srovnání s vodou dopravovanou veřejným vodovodemcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2008
dcterms.dateAccepted2008-04-02
dc.description.departmentÚstav hygienycs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Hygieneen_US
dc.description.facultyThird Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty3. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId13201
dc.title.translatedCharacteristics of ion structure of bottled water and comparison with water delivered throught common water supplyen_US
dc.identifier.aleph000970578
thesis.degree.nameMUDr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.discipline-cs_CZ
thesis.degree.discipline-en_US
thesis.degree.programGeneral Medicineen_US
thesis.degree.programVšeobecné lékařstvícs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs3. lékařská fakulta::Ústav hygienycs_CZ
uk.taxonomy.organization-enThird Faculty of Medicine::Department of Hygieneen_US
uk.faculty-name.cs3. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enThird Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs3.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.cs-cs_CZ
uk.degree-discipline.en-en_US
uk.degree-program.csVšeobecné lékařstvícs_CZ
uk.degree-program.enGeneral Medicineen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csVoda z vodovodu nebo jakákoli balená voda z přírodního zdroje není nikdy jen čistá sloučenina H2O, ale vždycky jde o originální komplex ve vodě rozpuštěných látek. Není důležité jen absolutní množství jednotlivých více či méně rozpuštěných látek, ale také konkrétní hodnoty daných iontů, které vodě dávají jedinečné vlastnosti. Dlouhodobá konzumace vod jak s vysokým obsahem iontů, tak i s velmi nízkým množstvím iontů má pro organismus nepříznivé účinky. Tato práce se zabývá popisem účinků těchto iontů na lidské zdraví a analýzou obsahu iontů v různých druzích balených vod i ve vodě distribuované prostřednictvím veřejného vodovodu. Na závěr je uvedeno srovnání iontových složení balených vod s vodou z vodovodu s platnou legislativou a s doporučeními Státního zdravotního ústavu.cs_CZ
uk.abstract.enTap water or bottled water from any natural source is not never just pure compound H2O, but always in terms of the original complex in water solutes. It is not only important to the absolute amount of each more or less solutes, but also the specific values of the ions and water give unique characteristics. Long-term consumption of water as the high ions, and with very low amounts of ions is unfavorable to the organism effects. This work describes the effects of these ions on human health and analyzing the ion content in various types of bottled water and water distributed through the public water supply. Finally, a comparison of ion composition of bottled water with tap water with current legislation and the recommendations National Public Health Institute.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 3. lékařská fakulta, Ústav hygienycs_CZ
thesis.grade.code1
dc.identifier.lisID990009705780106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV