Zobrazit minimální záznam

Role nutričních faktorů proti Covid-19
dc.contributor.advisorHronek, Miloslav
dc.creatorYun, Yina
dc.date.accessioned2022-10-04T16:31:14Z
dc.date.available2022-10-04T16:31:14Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/175692
dc.description.abstract2. ABSTRACT The severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) virus, also known as the coronavirus disease (COVID-19), was discovered in Wuhan, China, in December 2019. On March 11, 2020, it was determined that there was a pandemic all over the world. As the world struggles with COVID-19 and an inability of clinically relevant medicines, attention has shifted to modalities that may aid in immune system bolstering. Pharmaceutical companies are working to develop targeted treatments and vaccines for the SARS-CoV-2 COVID-19 virus. This is due to the COVID-19 virus's significant impact on the immune system, which manifests itself in a variety of inflammatory reactions. A diet that provides a healthy balance of calories, nutrients, and other macronutrients could significantly aid in the prevention and management of chronic infectious illnesses. A healthy diet rich in vitamins A, C, D, and E, and certain micronutrients and zinc, selenium, copper, iron, and omega-3 fatty acids, may help with a variety of infectious disorders. The goal of this study was to investigate and report on the latest discoveries regarding the use of vitamins and minerals in the treatment of COVID-19. A review of past research is conducted to identify the conclusions reached by other experts considering the beneficial effects...en_US
dc.description.abstract2. ABSTRAKT Virus těžkého akutního respiračního syndromu coronavirus-2 (SARS-CoV-2), známý také jako koronavirové onemocnění(COVID-19), byl objeven v čínském Wuhanu v prosinci 2019. 11. března 2020 bylo zjištěno, že pandemie byla po celém světě. Zatímco svět bojuje s COVID-19 a neschopnostíklinicky relevantních léků, pozornost se přesunula na způsoby, které mohou pomoci posílit imunitnísystém. Farmaceutické společnosti pracujína vývoji cílené léčby a vakcín proti viru SARS-CoV-2 COVID-19. Důvodem je významný vliv viru COVID-19 na imunitnísystém, který se projevuje různými zánětlivými reakcemi. Strava, která poskytuje zdravou rovnováhu kalorií, živin a dalších makroživin, by mohla významně pomoci při prevenci a léčbě chronických infekčních onemocnění. Zdravá strava bohatá na vitamíny A, C, D a E a některé mikroživiny a zinek, selen, měď, železo a omega-3 mastné kyseliny může pomoci s řadou infekčních poruch. Cílem této studie bylo prozkoumat a informovat o nejnovějších objevech týkajících se použití vitamínů a minerálů při léčbě COVID-19. Provádíse přehled minulých výzkumů s cílem identifikovat závěry, k nimž dospěli jiní odborníci zvažující příznivé účinky složek stravy. Nedostatek těchto minerálů a živin v plazmatické koncentraci může mít za následek snížení výborné funkce imunitního systému, který je...cs_CZ
dc.languageEnglishcs_CZ
dc.language.isoen_US
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectCovid-19en_US
dc.subjectnutricecs_CZ
dc.subjectCovid-19cs_CZ
dc.titleRoles of Nutritional Factors against COVID-19en_US
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2022
dcterms.dateAccepted2022-09-07
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId245068
dc.title.translatedRole nutričních faktorů proti Covid-19cs_CZ
dc.contributor.refereeJílek, Petr
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.cs2. ABSTRAKT Virus těžkého akutního respiračního syndromu coronavirus-2 (SARS-CoV-2), známý také jako koronavirové onemocnění(COVID-19), byl objeven v čínském Wuhanu v prosinci 2019. 11. března 2020 bylo zjištěno, že pandemie byla po celém světě. Zatímco svět bojuje s COVID-19 a neschopnostíklinicky relevantních léků, pozornost se přesunula na způsoby, které mohou pomoci posílit imunitnísystém. Farmaceutické společnosti pracujína vývoji cílené léčby a vakcín proti viru SARS-CoV-2 COVID-19. Důvodem je významný vliv viru COVID-19 na imunitnísystém, který se projevuje různými zánětlivými reakcemi. Strava, která poskytuje zdravou rovnováhu kalorií, živin a dalších makroživin, by mohla významně pomoci při prevenci a léčbě chronických infekčních onemocnění. Zdravá strava bohatá na vitamíny A, C, D a E a některé mikroživiny a zinek, selen, měď, železo a omega-3 mastné kyseliny může pomoci s řadou infekčních poruch. Cílem této studie bylo prozkoumat a informovat o nejnovějších objevech týkajících se použití vitamínů a minerálů při léčbě COVID-19. Provádíse přehled minulých výzkumů s cílem identifikovat závěry, k nimž dospěli jiní odborníci zvažující příznivé účinky složek stravy. Nedostatek těchto minerálů a živin v plazmatické koncentraci může mít za následek snížení výborné funkce imunitního systému, který je...cs_CZ
uk.abstract.en2. ABSTRACT The severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) virus, also known as the coronavirus disease (COVID-19), was discovered in Wuhan, China, in December 2019. On March 11, 2020, it was determined that there was a pandemic all over the world. As the world struggles with COVID-19 and an inability of clinically relevant medicines, attention has shifted to modalities that may aid in immune system bolstering. Pharmaceutical companies are working to develop targeted treatments and vaccines for the SARS-CoV-2 COVID-19 virus. This is due to the COVID-19 virus's significant impact on the immune system, which manifests itself in a variety of inflammatory reactions. A diet that provides a healthy balance of calories, nutrients, and other macronutrients could significantly aid in the prevention and management of chronic infectious illnesses. A healthy diet rich in vitamins A, C, D, and E, and certain micronutrients and zinc, selenium, copper, iron, and omega-3 fatty acids, may help with a variety of infectious disorders. The goal of this study was to investigate and report on the latest discoveries regarding the use of vitamins and minerals in the treatment of COVID-19. A review of past research is conducted to identify the conclusions reached by other experts considering the beneficial effects...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
thesis.grade.code2
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV