Zobrazit minimální záznam

Classic confectionery in modern trend in theoretical and practical teaching
dc.contributor.advisorNovotná, Kateřina
dc.creatorKozlová, Jana
dc.date.accessioned2023-07-24T19:36:15Z
dc.date.available2023-07-24T19:36:15Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/180490
dc.description.abstractThe bachelor's thesis "Classic confectionery products in a modern trend in theoretical and practical teaching" focuses on a basic division into Macaroon products and Pavlov's desserts and their description. The main part contains a description of new ingredients, technological procedures and the production of Macarons and Pavlova desserts and their decoration. The thesis contains the confectionery production development and history and the difference between classic and modern confectionery. In my work, I present the use of new gluten-free and lactose-free raw materials and semi-finished products that are used in confectionery production. The practical part describes the use of new raw ingreadients in professional training and practice kitchen. A survey of pupils from two schools is presented and also my own confectionery work. KEYWORDS Confectioner, confectionary production, history of confectionary production, hygiene and sanitation. Vocational training in confectionery, new trends, product filling technique, decorating technique, theoretical and practical teaching of new materials, technological procedures.en_US
dc.description.abstractBakalářská práce "Klasické cukrářské výrobky v moderním trendu v teoretické a praktické výuce" zaměřuje se na základní rozdělení na výrobky Makronky a dezerty Pavlova a jejich popis. V hlavní části je uveden popis nových surovin, technologických postupů a výroba Makronek, dezertů Pavlova a jejich zdobení. Práce obsahuje vývoj a historii cukrářské výroby, rozdíl mezi klasickou a moderní cukrařinou. Ve své práci uvádím použití nových bezlepkových a bezlaktózových surovin a polotovarů, které se využívají v cukrářské výrobě. V praktické části je popsáno využití nových surovin v odborném výcviku a cvičné kuchyni. Je zde vyhodnocena anketa od žáků ze dvou škol a představena vlastní cukrářská tvorba. KLÍČOVÁ SLOVA Obor cukrář, cukrářská výroba, historie cukrářské výroby, hygiena a sanitace, odborná příprava v cukrářství, nové trendy, technika plnění výrobků, technika zdobení, teoretická a praktická výuka nových materiálů, technologických postupů.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectprofessional preparation in confectioneryen_US
dc.subjectnew trendyen_US
dc.subjecttechnique decoratingen_US
dc.subjectconfectionery mixturesen_US
dc.subjecttheoretical and practical teaching new materialsen_US
dc.subjecttechnological proceduresen_US
dc.subjectkey competenceen_US
dc.subjectodborná příprava v cukrářstvícs_CZ
dc.subjectnové trendycs_CZ
dc.subjecttechniky zdobenícs_CZ
dc.subjectcukrářské směsics_CZ
dc.subjectteoretická a praktická výuka nových materiálůcs_CZ
dc.subjecttechnologických postupůcs_CZ
dc.subjectklíčové kompetencecs_CZ
dc.titleKlasické cukrářské výrobky v moderním trendu v teoretické a praktické výucecs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2023
dcterms.dateAccepted2023-05-17
dc.description.departmentÚstav výzkumu a rozvoje vzdělávánícs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId247978
dc.title.translatedClassic confectionery in modern trend in theoretical and practical teachingen_US
dc.contributor.refereeChvál, Martin
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství praktického vyučování a odborného výcvikucs_CZ
thesis.degree.disciplineTeacher Training in Vocational Education and Trainingen_US
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávánícs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství praktického vyučování a odborného výcvikucs_CZ
uk.degree-discipline.enTeacher Training in Vocational Education and Trainingen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csBakalářská práce "Klasické cukrářské výrobky v moderním trendu v teoretické a praktické výuce" zaměřuje se na základní rozdělení na výrobky Makronky a dezerty Pavlova a jejich popis. V hlavní části je uveden popis nových surovin, technologických postupů a výroba Makronek, dezertů Pavlova a jejich zdobení. Práce obsahuje vývoj a historii cukrářské výroby, rozdíl mezi klasickou a moderní cukrařinou. Ve své práci uvádím použití nových bezlepkových a bezlaktózových surovin a polotovarů, které se využívají v cukrářské výrobě. V praktické části je popsáno využití nových surovin v odborném výcviku a cvičné kuchyni. Je zde vyhodnocena anketa od žáků ze dvou škol a představena vlastní cukrářská tvorba. KLÍČOVÁ SLOVA Obor cukrář, cukrářská výroba, historie cukrářské výroby, hygiena a sanitace, odborná příprava v cukrářství, nové trendy, technika plnění výrobků, technika zdobení, teoretická a praktická výuka nových materiálů, technologických postupů.cs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor's thesis "Classic confectionery products in a modern trend in theoretical and practical teaching" focuses on a basic division into Macaroon products and Pavlov's desserts and their description. The main part contains a description of new ingredients, technological procedures and the production of Macarons and Pavlova desserts and their decoration. The thesis contains the confectionery production development and history and the difference between classic and modern confectionery. In my work, I present the use of new gluten-free and lactose-free raw materials and semi-finished products that are used in confectionery production. The practical part describes the use of new raw ingreadients in professional training and practice kitchen. A survey of pupils from two schools is presented and also my own confectionery work. KEYWORDS Confectioner, confectionary production, history of confectionary production, hygiene and sanitation. Vocational training in confectionery, new trends, product filling technique, decorating technique, theoretical and practical teaching of new materials, technological procedures.en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávánícs_CZ
thesis.grade.code2
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV