Zobrazit minimální záznam

Local gastronomy as a destination brand: Czech Republic case study
dc.contributor.advisorKoudelková, Petra
dc.creatorKunc, Martin
dc.date.accessioned2023-11-06T23:35:40Z
dc.date.available2023-11-06T23:35:40Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/185320
dc.description.abstractVarious destinations today are struggling with a variety of challenges where they are forced to come up with interesting and innovative marketing communication solutions to attract travellers and build their overall image. This is also a difficult task due to the recent Covid-19 pandemic, which has significantly affected the tourism industry. One of the areas that countries and regions are making use of is local gastronomy, and this is no different in the Czech Republic. This thesis aims to find out how the Czech Republic generally works with the topic of local gastronomy, how it is perceived by active travellers and where its communication opportunities lie in this area. The theoretical part of the thesis gradually maps the functioning of local brands, then describes the tourism segment and marketing of this area. It also explores the topic of gastronomy in the context of the national brand and also maps the communication of the Czech Republic and its long-term vision. The research part of the thesis then examines how the Czech Republic works with the theme of gastronomy to attract tourists, whether is is an important decision factor for travellers and describes the opportunities that the country could exploit in its marketing communication. A combination of methods was chosen for this research,...en_US
dc.description.abstractDestinace v dnešní době bojují s nejrůznějšími výzvami, kdy jsou nuceny přicházet se zajímavými a inovativními komunikačními řešeními, které vedou k přilákání cestovatelů a budování celkové image. I v souvislosti s návratem oblasti cestovního ruchu do normálu po pandemii Covid-19 se jedná o obtížný úkol. Jednou z oblastí, kterou státy a regiony v komunikaci využívají, je místní gastronomie a nejinak je tomu u České republiky. Tato práce si klade za cíl zjistit, jak ČR obecně pracuje s tématem lokální gastronomie, jak je vnímána aktivními cestovateli a kde leží její komunikační příležitosti v této oblasti. Teoretická část práce postupně mapuje fungování místních značek, následně popisuje segment cestovního ruchu a marketingu tohoto odvětví. Postupně poté přechází k tématu gastronomie v kontextu národní značky a mapuje také komunikaci České republiky a její dlouhodobou vizi. Výzkumná část práce následně zkoumá, zda a jak ČR pracuje s tématem gastronomie k přilákání turistů, zda je gastronomie důležitým rozhodovacím faktorem při cestování a jaké jsou příležitosti, které by země mohla v komunikaci využívat. Pro toto zkoumání byla zvolena kombinace metod, kdy byly vedeny polostrukturované rozhovory se zástupci státní agentury CzechTourism a zároveň bylo provedeno dotazníkové šetření, které se zaměřovalo...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectlokální gastronomiecs_CZ
dc.subjectmarketing cestovního ruchucs_CZ
dc.subjectfoodiescs_CZ
dc.subjectgastroturismuscs_CZ
dc.subjectnárodní značkacs_CZ
dc.subjectlocal gastronomyen_US
dc.subjecttourism marketingen_US
dc.subjectfoodiesen_US
dc.subjectgastrotourismen_US
dc.subjectnation branden_US
dc.titleLokální gastronomie jako značka destinace na příkladu České republikycs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2023
dcterms.dateAccepted2023-09-13
dc.description.departmentKatedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Marketing Communication and Public Relationsen_US
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId258623
dc.title.translatedLocal gastronomy as a destination brand: Czech Republic case studyen_US
dc.contributor.refereeHoudek, Petr
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineStrategická komunikacecs_CZ
thesis.degree.disciplineStrategic communicationen_US
thesis.degree.programStrategická komunikacecs_CZ
thesis.degree.programStrategic communicationen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Marketing Communication and Public Relationsen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csStrategická komunikacecs_CZ
uk.degree-discipline.enStrategic communicationen_US
uk.degree-program.csStrategická komunikacecs_CZ
uk.degree-program.enStrategic communicationen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csDestinace v dnešní době bojují s nejrůznějšími výzvami, kdy jsou nuceny přicházet se zajímavými a inovativními komunikačními řešeními, které vedou k přilákání cestovatelů a budování celkové image. I v souvislosti s návratem oblasti cestovního ruchu do normálu po pandemii Covid-19 se jedná o obtížný úkol. Jednou z oblastí, kterou státy a regiony v komunikaci využívají, je místní gastronomie a nejinak je tomu u České republiky. Tato práce si klade za cíl zjistit, jak ČR obecně pracuje s tématem lokální gastronomie, jak je vnímána aktivními cestovateli a kde leží její komunikační příležitosti v této oblasti. Teoretická část práce postupně mapuje fungování místních značek, následně popisuje segment cestovního ruchu a marketingu tohoto odvětví. Postupně poté přechází k tématu gastronomie v kontextu národní značky a mapuje také komunikaci České republiky a její dlouhodobou vizi. Výzkumná část práce následně zkoumá, zda a jak ČR pracuje s tématem gastronomie k přilákání turistů, zda je gastronomie důležitým rozhodovacím faktorem při cestování a jaké jsou příležitosti, které by země mohla v komunikaci využívat. Pro toto zkoumání byla zvolena kombinace metod, kdy byly vedeny polostrukturované rozhovory se zástupci státní agentury CzechTourism a zároveň bylo provedeno dotazníkové šetření, které se zaměřovalo...cs_CZ
uk.abstract.enVarious destinations today are struggling with a variety of challenges where they are forced to come up with interesting and innovative marketing communication solutions to attract travellers and build their overall image. This is also a difficult task due to the recent Covid-19 pandemic, which has significantly affected the tourism industry. One of the areas that countries and regions are making use of is local gastronomy, and this is no different in the Czech Republic. This thesis aims to find out how the Czech Republic generally works with the topic of local gastronomy, how it is perceived by active travellers and where its communication opportunities lie in this area. The theoretical part of the thesis gradually maps the functioning of local brands, then describes the tourism segment and marketing of this area. It also explores the topic of gastronomy in the context of the national brand and also maps the communication of the Czech Republic and its long-term vision. The research part of the thesis then examines how the Czech Republic works with the theme of gastronomy to attract tourists, whether is is an important decision factor for travellers and describes the opportunities that the country could exploit in its marketing communication. A combination of methods was chosen for this research,...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
thesis.grade.codeB
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV