Zobrazit minimální záznam

Home gastronomic advisor
dc.contributor.advisorSkopal, Tomáš
dc.creatorJelínek, Jakub
dc.date.accessioned2017-04-20T16:48:36Z
dc.date.available2017-04-20T16:48:36Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/27633
dc.description.abstractPředložená práce se zabývá sběrem receptů z Internetu, jejich uložením do databáze a následným vyhledáváním receptů podle uživatelských kritérií. Recepty mohou být získávány na základě šablon popsaných regulárními výrazy, nebo pomocí mechanizmu automatického rozpoznání. Pro získaný recept jsou rozpoznány jednotlivé ingredience, jejich množství a činnosti, kterých je potřeba pro jeho dokončení. Pokud není u receptu uvedena doba přípravy, je automaticky odhadnuta. Dále je vytvořen mechanizmus, který zabraňuje opakovanému uložení stejného receptu do databáze. Pro vyhledávání receptů jsou navržena pravidla pro párování ingrediencí, která podporují významovou příbuznost (rohlík - pečivo), významovou odlišnost pro podobné ingredience (pečivo - prášek do pečiva) a jednoduché zohlednění množství zadaného vzhledem k potřebnému. Na základě tohoto párování jsou vytvořena tři uživatelsky volitelná kritéria pro určení relevance. Součástí práce je uživatelská a programátorská dokumentace.cs_CZ
dc.description.abstractThe propounded work deals with collecting recipes from the Internet, their storing into database and consequential retrieval of these recipes according to user's criteria. Recipes can be obtained based on patterns described by regular expressions, or by using automatic recognition mechanism. For each obtained recipe there are identified its ingredients, their amount and activities required to complete this recipe. Preparation time is automatically estimated, if not already present. There is also mechanism that prevents same recipe to be stored repeatedly into database. For recipe retrieval, there are designed rules for ingredient matching that supports semantic affinity (doughnut - pastry), semantic divergence for similar ingredients (ice - ice cream) and simple way of taking specified amount in relation to the required into account. On the basis of this matching rules are created three user selectable criteria for determining relevance. User and programmer documentation is part of this work.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakultacs_CZ
dc.titleDomácí gastronomický poradcecs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2009
dcterms.dateAccepted2009-09-14
dc.description.departmentDepartment of Software Engineeringen_US
dc.description.departmentKatedra softwarového inženýrstvícs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Mathematics and Physicsen_US
dc.description.facultyMatematicko-fyzikální fakultacs_CZ
dc.identifier.repId60640
dc.title.translatedHome gastronomic advisoren_US
dc.contributor.refereeEckhardt, Alan
dc.identifier.aleph001220866
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineProgramovánícs_CZ
thesis.degree.disciplineProgrammingen_US
thesis.degree.programInformatikacs_CZ
thesis.degree.programComputer Scienceen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csMatematicko-fyzikální fakulta::Katedra softwarového inženýrstvícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Mathematics and Physics::Department of Software Engineeringen_US
uk.faculty-name.csMatematicko-fyzikální fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Mathematics and Physicsen_US
uk.faculty-abbr.csMFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csProgramovánícs_CZ
uk.degree-discipline.enProgrammingen_US
uk.degree-program.csInformatikacs_CZ
uk.degree-program.enComputer Scienceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csPředložená práce se zabývá sběrem receptů z Internetu, jejich uložením do databáze a následným vyhledáváním receptů podle uživatelských kritérií. Recepty mohou být získávány na základě šablon popsaných regulárními výrazy, nebo pomocí mechanizmu automatického rozpoznání. Pro získaný recept jsou rozpoznány jednotlivé ingredience, jejich množství a činnosti, kterých je potřeba pro jeho dokončení. Pokud není u receptu uvedena doba přípravy, je automaticky odhadnuta. Dále je vytvořen mechanizmus, který zabraňuje opakovanému uložení stejného receptu do databáze. Pro vyhledávání receptů jsou navržena pravidla pro párování ingrediencí, která podporují významovou příbuznost (rohlík - pečivo), významovou odlišnost pro podobné ingredience (pečivo - prášek do pečiva) a jednoduché zohlednění množství zadaného vzhledem k potřebnému. Na základě tohoto párování jsou vytvořena tři uživatelsky volitelná kritéria pro určení relevance. Součástí práce je uživatelská a programátorská dokumentace.cs_CZ
uk.abstract.enThe propounded work deals with collecting recipes from the Internet, their storing into database and consequential retrieval of these recipes according to user's criteria. Recipes can be obtained based on patterns described by regular expressions, or by using automatic recognition mechanism. For each obtained recipe there are identified its ingredients, their amount and activities required to complete this recipe. Preparation time is automatically estimated, if not already present. There is also mechanism that prevents same recipe to be stored repeatedly into database. For recipe retrieval, there are designed rules for ingredient matching that supports semantic affinity (doughnut - pastry), semantic divergence for similar ingredients (ice - ice cream) and simple way of taking specified amount in relation to the required into account. On the basis of this matching rules are created three user selectable criteria for determining relevance. User and programmer documentation is part of this work.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakulta, Katedra softwarového inženýrstvícs_CZ
dc.identifier.lisID990012208660106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV