Zobrazit minimální záznam

Characterization of lactose by differential scanning calorimetry
dc.contributor.advisorŘehula, Milan
dc.creatorStoklasová, Markéta
dc.date.accessioned2017-03-17T11:29:51Z
dc.date.available2017-03-17T11:29:51Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/3199
dc.description.abstractStoklasová Markéna - Rigorózní práce - 2006 Rigorózní práce se zabývá charakterizací laktosy metodou diferenciální skanovací kalorimetrie. Teoretická část charakterizuje laktosu a charakterizuje metodu diferenciální skanovací kalorimetrie. Zároveň rozpracování faktory, které ovlivňují DSC termogramy. Cílem práce bylo provést kalorimetrické hodnocení beta-laktosy, D-laktosy, alfa-laktosy. Měření se provádělo na zařízení DSC 200 PC Netzsch. Ve výsledcích práce jsou uvedeny teploty tání a hodnoty Tg studovaných laktos. Získané výsledky jsou porovnány s hodnotami u laktosy, používané jako plnivo ve výrobě tablet.cs_CZ
dc.description.abstractStoklasová Markéna - Rigorózní práce - 2006 This work deals with the characterization of lactose by differential scanning method. Theoretical part characterizes lactose and describes the method of differential scanning calorimetry. This chapter also mentions the factors effecting DSC thermograms. The aim of the work was to carry out calorimetric evaluation of beta lactose, D lactose, and alfa lactose. The calorimetric measurements were realized by means of DSC calorimeter DSC 200 PC Netzsch. The results of the work list melting temperatures and values of Tg of lactoses studied. The results are compared with the values of lactose used as filler for tablet production.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleCharakterizace laktózy metodou diferenciální skanovací kalorimetriecs_CZ
dc.typerigorózní prácecs_CZ
dcterms.created2006
dcterms.dateAccepted2006-02-16
dc.description.departmentDepartment of Pharmaceutical Technologyen_US
dc.description.departmentKatedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.identifier.repId17856
dc.title.translatedCharacterization of lactose by differential scanning calorimetryen_US
dc.contributor.refereeMusilová, Marie
dc.identifier.aleph000397859
thesis.degree.namePharmDr.
thesis.degree.levelrigorózní řízenícs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typerigorózní prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Pharmaceutical Technologyen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csProspělcs_CZ
thesis.grade.enPassen_US
uk.abstract.csStoklasová Markéna - Rigorózní práce - 2006 Rigorózní práce se zabývá charakterizací laktosy metodou diferenciální skanovací kalorimetrie. Teoretická část charakterizuje laktosu a charakterizuje metodu diferenciální skanovací kalorimetrie. Zároveň rozpracování faktory, které ovlivňují DSC termogramy. Cílem práce bylo provést kalorimetrické hodnocení beta-laktosy, D-laktosy, alfa-laktosy. Měření se provádělo na zařízení DSC 200 PC Netzsch. Ve výsledcích práce jsou uvedeny teploty tání a hodnoty Tg studovaných laktos. Získané výsledky jsou porovnány s hodnotami u laktosy, používané jako plnivo ve výrobě tablet.cs_CZ
uk.abstract.enStoklasová Markéna - Rigorózní práce - 2006 This work deals with the characterization of lactose by differential scanning method. Theoretical part characterizes lactose and describes the method of differential scanning calorimetry. This chapter also mentions the factors effecting DSC thermograms. The aim of the work was to carry out calorimetric evaluation of beta lactose, D lactose, and alfa lactose. The calorimetric measurements were realized by means of DSC calorimeter DSC 200 PC Netzsch. The results of the work list melting temperatures and values of Tg of lactoses studied. The results are compared with the values of lactose used as filler for tablet production.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.identifier.lisID990003978590106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV