Zobrazit minimální záznam

Intra a intermolekularni interakce v proteinech
dc.contributor.advisorVondrášek, Jiří
dc.creatorFačkovec, Boris
dc.date.accessioned2017-05-07T20:37:39Z
dc.date.available2017-05-07T20:37:39Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/46233
dc.description.abstractčesky Volná energie sbalení proteinu představuje pozoruhodnou rovnováhu mezi stabilizujícími a destabilizujícími nekovalentními interakcemi. V této práci stabilizující energii rozkládáme na fyzikálne smysluplné příspěvky, které by jsme následne dokázali složit do konzistentního transferabilního obrazu teplotní stability. Empririckým potenciálem vypočteme interakční energie mezi fragmenty klasifikovanými na základe jejich fyzikálních vlastností na skupine 1200 neredundantních struktur z PDB databáze. Výsledkem práce je lepší pochopení vztahu mezi interakčními energiemi vypočenými metodami teoretické chemie a příspěvkami jednotlivých interakcí na této rovnováze. 1cs_CZ
dc.description.abstractFolding free energy of a protein is a delicate balance between stabilizing and destabilizing non-covalent itneractions. In this work, we decompose folding free energy into physically meaningful contributions, in which we aim to find general trends. Empirical potential is used to calculate interaction energy between all protein fragments, which are classified based on their dominant term in multipolar expansion. Calculations are done using 1200 non-redundant structures from PDB database. Based on the general trends found in interactions between these fragments, we attempt to better understand relationships between interaction energies calculated using computational chemistry methods and their corresponding free energy contributions on stabilization. 1en_US
dc.languageEnglishcs_CZ
dc.language.isoen_US
dc.publisherUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakultacs_CZ
dc.subjectproteincs_CZ
dc.subjectamino acidcs_CZ
dc.subjectinteraction energycs_CZ
dc.subjectprotein stabilitycs_CZ
dc.subjectprotein thermodynamicscs_CZ
dc.subjectmolecular modelingcs_CZ
dc.subjectbioinformaticscs_CZ
dc.subjectbiophysicscs_CZ
dc.subjectproteinen_US
dc.subjectamino aciden_US
dc.subjectinteraction energyen_US
dc.subjectprotein stabilityen_US
dc.subjectprotein thermodynamicsen_US
dc.subjectmolecular modelingen_US
dc.subjectbioinformaticsen_US
dc.subjectbiophysicsen_US
dc.titleIntramolecular and intermolecular interactions in proteinsen_US
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2012
dcterms.dateAccepted2012-05-21
dc.description.departmentDepartment of Physical and Macromolecular Chemistryen_US
dc.description.departmentKatedra fyzikální a makromol. chemiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Scienceen_US
dc.description.facultyPřírodovědecká fakultacs_CZ
dc.identifier.repId99397
dc.title.translatedIntra a intermolekularni interakce v proteinechcs_CZ
dc.contributor.refereeBerka, Karel
dc.identifier.aleph001698528
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineModeling of Chemical Properties of Nano- and Biostructuresen_US
thesis.degree.disciplineModelování chemických vlastností nano- a biostrukturcs_CZ
thesis.degree.programChemistryen_US
thesis.degree.programChemiecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPřírodovědecká fakulta::Katedra fyzikální a makromol. chemiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Science::Department of Physical and Macromolecular Chemistryen_US
uk.faculty-name.csPřírodovědecká fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Scienceen_US
uk.faculty-abbr.csPřFcs_CZ
uk.degree-discipline.csModelování chemických vlastností nano- a biostrukturcs_CZ
uk.degree-discipline.enModeling of Chemical Properties of Nano- and Biostructuresen_US
uk.degree-program.csChemiecs_CZ
uk.degree-program.enChemistryen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csčesky Volná energie sbalení proteinu představuje pozoruhodnou rovnováhu mezi stabilizujícími a destabilizujícími nekovalentními interakcemi. V této práci stabilizující energii rozkládáme na fyzikálne smysluplné příspěvky, které by jsme následne dokázali složit do konzistentního transferabilního obrazu teplotní stability. Empririckým potenciálem vypočteme interakční energie mezi fragmenty klasifikovanými na základe jejich fyzikálních vlastností na skupine 1200 neredundantních struktur z PDB databáze. Výsledkem práce je lepší pochopení vztahu mezi interakčními energiemi vypočenými metodami teoretické chemie a příspěvkami jednotlivých interakcí na této rovnováze. 1cs_CZ
uk.abstract.enFolding free energy of a protein is a delicate balance between stabilizing and destabilizing non-covalent itneractions. In this work, we decompose folding free energy into physically meaningful contributions, in which we aim to find general trends. Empirical potential is used to calculate interaction energy between all protein fragments, which are classified based on their dominant term in multipolar expansion. Calculations are done using 1200 non-redundant structures from PDB database. Based on the general trends found in interactions between these fragments, we attempt to better understand relationships between interaction energies calculated using computational chemistry methods and their corresponding free energy contributions on stabilization. 1en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, Katedra fyzikální a makromol. chemiecs_CZ
dc.identifier.lisID990016985280106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV