Zobrazit minimální záznam

Factors of success of TV Chefs-"Cooking showorthiness"
dc.contributor.advisorReifová, Irena
dc.creatorBurianová, Kateřina
dc.date.accessioned2017-05-18T09:55:36Z
dc.date.available2017-05-18T09:55:36Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/59445
dc.description.abstractThere is only little attention payed to cooking shows in academic world. Mostly only mass media and public give their opinion on this topic. Due to many shows that exist and their spread, it is sufficient to concentrate on them also in academic writings. This diploma thesis tries to define cooking shows as genre. In analytic part it concentrates on one important aspect of cooking shows - their chefs. At first this thesis gives theoretic ground to cooking shows. It describes theories which are dealing with food. Then it takes a look on theories describing processes in contemporary culture. It is followed by chapter about reality TV and reality shows. History part about cooking shows contents also description of most important cooking shows and their chefs, both foregin and Czech production. At the end of theory part the position of cooking shows as TV genre is stated. In this thesis, new and unique term was created - TV chefs' values. It describes set of factors, which are important for TV chefs' to have to suceed. These factors are natural acting, sense of humor, loving food and vocational education in the field. The reseaarch was based on watching three cooking shows and interviews with people responsible for choosing chefs to these cooking shows.en_US
dc.description.abstractV akademickém světě je pořadům o vaření věnována jen malá pozornost. Spíše se k tomuto tématu vyjadřují média a široká veřejnost. Jelikož jsou ovšem pořady o vaření velmi rozšířeny, je vhodné se na ně zaměřit i v odborných pracích. Tato diplomová práce se snaží o teoretické zakotvení pořadů o vaření jakožto specifického žánru. V analytické části poté zkoumá jeden z významných aspektů pořadů o vaření - osobnosti kuchařů v nich účinkujících. Nejprve je v práci provedeno teoretické zarámování pořadů o vaření. Práce se věnuje popisu teoretických oborů zabývajících se jídlem a také nastiňuje teorie, které popisují procesy probíhající v současném kulturním diskurzu. Následuje popis reality TV a reality shows. Historie pořadů o vaření sahá k počátkům pravidelného televizního vysílání. Nejvýznamněji v této oblasti zapůsobila až televizní stanice Food Network na konci dvacátého století. Konkrétní významné pořady o vaření ze světové i české produkce jsou přiblíženy v práci také. V práci byl vytvořen nový, unikátní termín - TV chefs' values. Vyjadřuje faktory vlastní televizním kuchařům, které jsou potřebné pro jejich úspěch v televizním prostředí. Tyto faktory vzešly z výzkumu popsaného v analytické části práce a jsou jimi přirozenost kuchařů při účinkování v pořadu, smysl pro humor, láska k jídlu a vzdělání...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectpořady o vařenícs_CZ
dc.subjectcooking showcs_CZ
dc.subjectkvalitativní výzkumcs_CZ
dc.subjectBabicovy dobrotycs_CZ
dc.subjectKluci v akcics_CZ
dc.subjectAnocs_CZ
dc.subjectšéfe!cs_CZ
dc.subjectreality TVcs_CZ
dc.subjectreality showcs_CZ
dc.subjectjídlocs_CZ
dc.subjectcooking showen_US
dc.subjectqualitative researchen_US
dc.subjectreality TVen_US
dc.subjectreality showen_US
dc.subjectfooden_US
dc.subjectcookingen_US
dc.titleFaktory úspěchu TV kuchařů aneb TV chefs' valuescs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2014
dcterms.dateAccepted2014-01-29
dc.description.departmentDepartment of Media Studiesen_US
dc.description.departmentKatedra mediálních studiícs_CZ
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId133808
dc.title.translatedFactors of success of TV Chefs-"Cooking showorthiness"en_US
dc.contributor.refereeBaslarová, Iva
dc.identifier.aleph001679421
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMediální studiacs_CZ
thesis.degree.disciplineMedia Studiesen_US
thesis.degree.programMedia and Communications Studiesen_US
thesis.degree.programMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra mediálních studiícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Media Studiesen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csMediální studiacs_CZ
uk.degree-discipline.enMedia Studiesen_US
uk.degree-program.csMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.degree-program.enMedia and Communications Studiesen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csV akademickém světě je pořadům o vaření věnována jen malá pozornost. Spíše se k tomuto tématu vyjadřují média a široká veřejnost. Jelikož jsou ovšem pořady o vaření velmi rozšířeny, je vhodné se na ně zaměřit i v odborných pracích. Tato diplomová práce se snaží o teoretické zakotvení pořadů o vaření jakožto specifického žánru. V analytické části poté zkoumá jeden z významných aspektů pořadů o vaření - osobnosti kuchařů v nich účinkujících. Nejprve je v práci provedeno teoretické zarámování pořadů o vaření. Práce se věnuje popisu teoretických oborů zabývajících se jídlem a také nastiňuje teorie, které popisují procesy probíhající v současném kulturním diskurzu. Následuje popis reality TV a reality shows. Historie pořadů o vaření sahá k počátkům pravidelného televizního vysílání. Nejvýznamněji v této oblasti zapůsobila až televizní stanice Food Network na konci dvacátého století. Konkrétní významné pořady o vaření ze světové i české produkce jsou přiblíženy v práci také. V práci byl vytvořen nový, unikátní termín - TV chefs' values. Vyjadřuje faktory vlastní televizním kuchařům, které jsou potřebné pro jejich úspěch v televizním prostředí. Tyto faktory vzešly z výzkumu popsaného v analytické části práce a jsou jimi přirozenost kuchařů při účinkování v pořadu, smysl pro humor, láska k jídlu a vzdělání...cs_CZ
uk.abstract.enThere is only little attention payed to cooking shows in academic world. Mostly only mass media and public give their opinion on this topic. Due to many shows that exist and their spread, it is sufficient to concentrate on them also in academic writings. This diploma thesis tries to define cooking shows as genre. In analytic part it concentrates on one important aspect of cooking shows - their chefs. At first this thesis gives theoretic ground to cooking shows. It describes theories which are dealing with food. Then it takes a look on theories describing processes in contemporary culture. It is followed by chapter about reality TV and reality shows. History part about cooking shows contents also description of most important cooking shows and their chefs, both foregin and Czech production. At the end of theory part the position of cooking shows as TV genre is stated. In this thesis, new and unique term was created - TV chefs' values. It describes set of factors, which are important for TV chefs' to have to suceed. These factors are natural acting, sense of humor, loving food and vocational education in the field. The reseaarch was based on watching three cooking shows and interviews with people responsible for choosing chefs to these cooking shows.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra mediálních studiícs_CZ
dc.identifier.lisID990016794210106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV