Zobrazit minimální záznam

Deformation index for tablets of lactose and mannitol
dc.contributor.advisorŘehula, Milan
dc.creatorNeckářová, Kamila
dc.date.accessioned2017-03-29T14:31:44Z
dc.date.available2017-03-29T14:31:44Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/6173
dc.description.abstractNeckářová Kamila - Rigorózní práce - 2006 This work deals with deformation index of tablets of microcrystalline cellulose, mannitol and lactose. The aim of the work was to find out the effect of filler on parameters DE and E2.The new parameter DI, deformation index, was studied as well,. It expresses the ratio between DE and E2. The measurement was carried out by means of T1 - FRO 50 device. The results show that the highest amount of energy was accumulated by mannitol, less by lactose and lowest amount by microcrystalline cellulose. The anhydride form lactose and mannitol has the parameter D lower than monohydrates. A semilogarithmic dependence was found between parameters D and DE. New parameter DI reaches highest value for microcrystalline cellulose, lower for mannitol and lowest for lactose.en_US
dc.description.abstractNeckářová Kamila - Rigorózní práce - 2006 Rigorozní práce se zabývá deformačním indexem u tablet z mikrokrystalické celulosy, mannitolu a laktosy. Cílem práce bylo zjistit vliv typu plniva na parametry DE a E2. Rovněž byl studován nový parametr DI, deformační index. Vyjadřuje podíl mezi DE a E2. Měření bylo provedeno na zařízení T1 - FRO 50. Z výsledků vyplývá, že nejvíce energie během lisování akumuloval mannitol, méně laktosa a nejméně mikrokrystalická celulosa. U bezvodé formy laktosy a mannitolu byl parametr D nižší než monohydrátů. Mezi parametry D a DE byla zjištěna semilogaritmická závislost. Nový parametr DI byl nejvyšší u mikrokrystalické celulosy, nižší u mannitolu a nejnižší u laktosy.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleDeformační index u tablet z laktózy a mannitolucs_CZ
dc.typerigorózní prácecs_CZ
dcterms.created2006
dcterms.dateAccepted2006-06-15
dc.description.departmentKatedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Pharmaceutical Technologyen_US
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId17870
dc.title.translatedDeformation index for tablets of lactose and mannitolen_US
dc.contributor.refereeMusilová, Marie
dc.identifier.aleph000580673
thesis.degree.namePharmDr.
thesis.degree.levelrigorózní řízenícs_CZ
thesis.degree.disciplinePharmacyen_US
thesis.degree.disciplineFarmaciecs_CZ
thesis.degree.programPharmacyen_US
thesis.degree.programFarmaciecs_CZ
uk.thesis.typerigorózní prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Pharmaceutical Technologyen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-discipline.enPharmacyen_US
uk.degree-program.csFarmaciecs_CZ
uk.degree-program.enPharmacyen_US
thesis.grade.csProspělcs_CZ
thesis.grade.enPassen_US
uk.abstract.csNeckářová Kamila - Rigorózní práce - 2006 Rigorozní práce se zabývá deformačním indexem u tablet z mikrokrystalické celulosy, mannitolu a laktosy. Cílem práce bylo zjistit vliv typu plniva na parametry DE a E2. Rovněž byl studován nový parametr DI, deformační index. Vyjadřuje podíl mezi DE a E2. Měření bylo provedeno na zařízení T1 - FRO 50. Z výsledků vyplývá, že nejvíce energie během lisování akumuloval mannitol, méně laktosa a nejméně mikrokrystalická celulosa. U bezvodé formy laktosy a mannitolu byl parametr D nižší než monohydrátů. Mezi parametry D a DE byla zjištěna semilogaritmická závislost. Nový parametr DI byl nejvyšší u mikrokrystalické celulosy, nižší u mannitolu a nejnižší u laktosy.cs_CZ
uk.abstract.enNeckářová Kamila - Rigorózní práce - 2006 This work deals with deformation index of tablets of microcrystalline cellulose, mannitol and lactose. The aim of the work was to find out the effect of filler on parameters DE and E2.The new parameter DI, deformation index, was studied as well,. It expresses the ratio between DE and E2. The measurement was carried out by means of T1 - FRO 50 device. The results show that the highest amount of energy was accumulated by mannitol, less by lactose and lowest amount by microcrystalline cellulose. The anhydride form lactose and mannitol has the parameter D lower than monohydrates. A semilogarithmic dependence was found between parameters D and DE. New parameter DI reaches highest value for microcrystalline cellulose, lower for mannitol and lowest for lactose.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra farmaceutické technologiecs_CZ
dc.identifier.lisID990005806730106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV