Zobrazit minimální záznam

Healthy diet awareness in patients of cardiology clinics
dc.contributor.advisorTuka, Vladimír
dc.creatorRejtarová, Anna
dc.date.accessioned2017-09-26T08:31:38Z
dc.date.available2017-09-26T08:31:38Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/90247
dc.description.abstractThe thesis focuses on the issue of healthy diet in patients of cardiology clinics. The theoretical part of the thesis easily introduces the reader to the problems of cardiovascular disease. Following is a review of the current dietary recommendations, which aims to provide a summary of the current knowledge in the field of nutrition. It is well known that a healthy lifestyle can prevent or alleviate a heart disease. For this reason, the thesis aims to determine the familiarity of patients of cardiology clinics with nutritional and dietary recommendations. In the practical part, the results of the questionnaire survey carried out in thirty one patients of cardiology clinics are presented and discussed. The work is accompanied by an informative leaflet for the patients, which is based on the findings from the practical part. The leaflet can help patients of cardiology clinics to be well versed in the issue of healthy eating.en_US
dc.description.abstractPráce se zaměřuje na problematiku zdravého stravování u pacientů, kteří navštěvují kardiologické ambulance. Teoretická část jednoduchým způsobem seznamuje čtenáře s problematikou onemocnění srdce a cév. Následuje rešerše aktuálních dietních doporučení, jejímž cílem je podat souhrn soudobých poznatků v oblasti stravování pacientů. Je všeobecně známé, že správným životním stylem lze předcházet nebo zmírnit onemocnění srdce. Z toho důvodu si práce klade za cíl zjistit obeznámenost pacientů kardiologických ambulancí s výživovými a dietními doporučeními. V praktické části jsou tak zaznamenány výsledky dotazníkového šetření provedeného u jednatřiceti pacientů kardiologických ambulancí, které jsou následně diskutovány. Na základě zjištěných výsledků je k práci přiložen navržený letáček, který může pacientům kardiologických ambulancí pomoci se zorientovat v problematice zdravého stravování.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectHealthy dieten_US
dc.subjectCardiovascular diseaseen_US
dc.subjectCardiac clinicen_US
dc.subjectZdravé stravovánícs_CZ
dc.subjectKardiovaskulární onemocněnícs_CZ
dc.subjectKardiologická ambulancecs_CZ
dc.titlePovědomí pacientů kardiologických ambulancí o zdravém stravovánícs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2017
dcterms.dateAccepted2017-09-05
dc.description.department3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.description.departmentIII. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId184812
dc.title.translatedHealthy diet awareness in patients of cardiology clinicsen_US
dc.contributor.refereeMatznerová, Zuzana
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineNutritional Therapyen_US
thesis.degree.disciplineNutriční terapeutcs_CZ
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs1. lékařská fakulta::III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFirst Faculty of Medicine::3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolismen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csNutriční terapeutcs_CZ
uk.degree-discipline.enNutritional Therapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csPráce se zaměřuje na problematiku zdravého stravování u pacientů, kteří navštěvují kardiologické ambulance. Teoretická část jednoduchým způsobem seznamuje čtenáře s problematikou onemocnění srdce a cév. Následuje rešerše aktuálních dietních doporučení, jejímž cílem je podat souhrn soudobých poznatků v oblasti stravování pacientů. Je všeobecně známé, že správným životním stylem lze předcházet nebo zmírnit onemocnění srdce. Z toho důvodu si práce klade za cíl zjistit obeznámenost pacientů kardiologických ambulancí s výživovými a dietními doporučeními. V praktické části jsou tak zaznamenány výsledky dotazníkového šetření provedeného u jednatřiceti pacientů kardiologických ambulancí, které jsou následně diskutovány. Na základě zjištěných výsledků je k práci přiložen navržený letáček, který může pacientům kardiologických ambulancí pomoci se zorientovat v problematice zdravého stravování.cs_CZ
uk.abstract.enThe thesis focuses on the issue of healthy diet in patients of cardiology clinics. The theoretical part of the thesis easily introduces the reader to the problems of cardiovascular disease. Following is a review of the current dietary recommendations, which aims to provide a summary of the current knowledge in the field of nutrition. It is well known that a healthy lifestyle can prevent or alleviate a heart disease. For this reason, the thesis aims to determine the familiarity of patients of cardiology clinics with nutritional and dietary recommendations. In the practical part, the results of the questionnaire survey carried out in thirty one patients of cardiology clinics are presented and discussed. The work is accompanied by an informative leaflet for the patients, which is based on the findings from the practical part. The leaflet can help patients of cardiology clinics to be well versed in the issue of healthy eating.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Prazecs_CZ


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV