dc.contributor.advisor | Marádová, Eva | |
dc.creator | Krákorová, Jana | |
dc.date.accessioned | 2017-04-03T10:08:30Z | |
dc.date.available | 2017-04-03T10:08:30Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/9367 | |
dc.description.abstract | Tématem diplomové práce jsou postoje žáků základních a středních škol k alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotice). Cílem práce je zmapovat u žáků základních a středních škol konzumaci určitých potravin, návštěvnost a konzumaci pokrmů v rychlých občerstveních, znalosti alternativních výživových směrů (vegetariánství a makrobiotiky) a postoje k nim. První část diplomové práce je zaměřena na teoretická východiska. Je rozdělena na kapitoly, které se věnují spotřebě potravin v České republice a výživovým doporučením, alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotiku) a učivu alternativní výživové směry v kurikulárních dokumentech. Další části se věnují výzkumnému šetření a návrhům opatření. | cs_CZ |
dc.description.abstract | The theme of the thesis is approach of elementary and high school students to alternative food strategies (such as vegetarian and macrobiotic food). The aim of the thesis is to map out among students of elementary and high school their consumption of certain foods, attendance and food consumption at fast food restaurants, their knowledge about alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic)and attitude to these food strategies. The fírst part of the thesis is theoretical and is divided into chapters devoted to food consumption and nutritional recommendations in the Czech Republic, to alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic) and for subject matter of alternative food strategies in curriculum documents. Next parts of the thesis are focuse on research and precaution proposals. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta | cs_CZ |
dc.title | Postoje žáků základních a středních škol k alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotice) | cs_CZ |
dc.type | diplomová práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2007 | |
dcterms.dateAccepted | 2007-05-21 | |
dc.description.department | Katedra speciální pedagogiky | cs_CZ |
dc.description.faculty | Pedagogická fakulta | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Education | en_US |
dc.identifier.repId | 22465 | |
dc.title.translated | The Position of Pupils at Primary and Secondary Schools to Alternative Eating Habits (Vegetarian and Macrobiotic) | en_US |
dc.contributor.referee | Vodáková, Jitka | |
dc.identifier.aleph | 000829150 | |
thesis.degree.name | Mgr. | |
thesis.degree.level | magisterské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy biologie - rodinná výchova | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Training Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Biology - Domestic Science | en_US |
thesis.degree.program | Teacher Training for Secondary Schools | en_US |
thesis.degree.program | Učitelství pro střední školy | cs_CZ |
uk.thesis.type | diplomová práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Pedagogická fakulta::Katedra speciální pedagogiky | cs_CZ |
uk.faculty-name.cs | Pedagogická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Education | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | PedF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy biologie - rodinná výchova | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Training Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Biology - Domestic Science | en_US |
uk.degree-program.cs | Učitelství pro střední školy | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Teacher Training for Secondary Schools | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Tématem diplomové práce jsou postoje žáků základních a středních škol k alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotice). Cílem práce je zmapovat u žáků základních a středních škol konzumaci určitých potravin, návštěvnost a konzumaci pokrmů v rychlých občerstveních, znalosti alternativních výživových směrů (vegetariánství a makrobiotiky) a postoje k nim. První část diplomové práce je zaměřena na teoretická východiska. Je rozdělena na kapitoly, které se věnují spotřebě potravin v České republice a výživovým doporučením, alternativním výživovým směrům (vegetariánství a makrobiotiku) a učivu alternativní výživové směry v kurikulárních dokumentech. Další části se věnují výzkumnému šetření a návrhům opatření. | cs_CZ |
uk.abstract.en | The theme of the thesis is approach of elementary and high school students to alternative food strategies (such as vegetarian and macrobiotic food). The aim of the thesis is to map out among students of elementary and high school their consumption of certain foods, attendance and food consumption at fast food restaurants, their knowledge about alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic)and attitude to these food strategies. The fírst part of the thesis is theoretical and is divided into chapters devoted to food consumption and nutritional recommendations in the Czech Republic, to alternative food strategies (vegetarian and macrobiotic) and for subject matter of alternative food strategies in curriculum documents. Next parts of the thesis are focuse on research and precaution proposals. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra speciální pedagogiky | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990008291500106986 | |