dc.contributor.advisor | Benešová, Libuše | |
dc.creator | Šmíd, Jakub | |
dc.date.accessioned | 2017-05-15T13:53:38Z | |
dc.date.available | 2017-05-15T13:53:38Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/51848 | |
dc.description.abstract | Gastroodpady jsou problematickou skupinou odpadů vzhledem k jejich vlastnostem a způsobům, jak mohou být zpracovávány. V teoretické části této práce je obsažen souhrn legislativy týkající se nakládání s gastroodpady v České republice. Je zde také zjišťována jejich produkce ve státech Evropské unie a v České republice a prověřovány způsoby nakládání s nimi. V praktické části jsou zpracovány výsledky vlastního průzkumu a také příklady firem zabývajících se sběrem gastroodpadů. V závěru jsou navržena doporučení změn v nakládání s gastroodpady. Klíčová slova: gastroodpady, nakládání s gastroodpady, biologicky rozložitelný odpad, SWOT analýza, vedlejší živočišné produkty, kuchyňské odpady. | cs_CZ |
dc.description.abstract | Food wastes are problematic group of wastes due to their properties and the ways how they can be processed. The theoretical part of this work contained a summary of legislation relating to the disposal of food wastes in the Czech Republic. There is also investigated their production the European Union and the Czech Republic and there are tested ways of dealing with them. Practical part presents the results of our own research and examples of companies engaged in the collection of food wastes. In conclusion, this study suggests recommendations of changes in the treatment of food wastes. Keywords: food wastes, management of food wastes, biodegradable waste, SWOT analysis, animal by-products, kitchen wastes. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta | cs_CZ |
dc.subject | gastroodpady | cs_CZ |
dc.subject | nakládání s gastroodpady | cs_CZ |
dc.subject | biologicky rozložitelný odpad | cs_CZ |
dc.subject | SWOT analýza | cs_CZ |
dc.subject | vedlejší živočišné produkty | cs_CZ |
dc.subject | kuchyňské odpady | cs_CZ |
dc.subject | food wastes | en_US |
dc.subject | management of food wastes | en_US |
dc.subject | biodegradable waste | en_US |
dc.subject | SWOT analysis | en_US |
dc.subject | animal by-products | en_US |
dc.subject | kitchen wastes | en_US |
dc.title | Studie nakládání s gastroodpady | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2013 | |
dcterms.dateAccepted | 2013-09-02 | |
dc.description.department | Institute for Environmental Studies | en_US |
dc.description.department | Ústav pro životní prostředí | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Science | en_US |
dc.description.faculty | Přírodovědecká fakulta | cs_CZ |
dc.identifier.repId | 130661 | |
dc.title.translated | Study of the gastrowaste management | en_US |
dc.contributor.referee | Kotoulová, Zdenka | |
dc.identifier.aleph | 001625973 | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Environmental Protection | en_US |
thesis.degree.discipline | Ochrana životního prostředí | cs_CZ |
thesis.degree.program | Ekologie a ochrana prostředí | cs_CZ |
thesis.degree.program | Ecology and Environmental Protection | en_US |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Přírodovědecká fakulta::Ústav pro životní prostředí | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | Faculty of Science::Institute for Environmental Studies | en_US |
uk.faculty-name.cs | Přírodovědecká fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Science | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | PřF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Ochrana životního prostředí | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Environmental Protection | en_US |
uk.degree-program.cs | Ekologie a ochrana prostředí | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Ecology and Environmental Protection | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Gastroodpady jsou problematickou skupinou odpadů vzhledem k jejich vlastnostem a způsobům, jak mohou být zpracovávány. V teoretické části této práce je obsažen souhrn legislativy týkající se nakládání s gastroodpady v České republice. Je zde také zjišťována jejich produkce ve státech Evropské unie a v České republice a prověřovány způsoby nakládání s nimi. V praktické části jsou zpracovány výsledky vlastního průzkumu a také příklady firem zabývajících se sběrem gastroodpadů. V závěru jsou navržena doporučení změn v nakládání s gastroodpady. Klíčová slova: gastroodpady, nakládání s gastroodpady, biologicky rozložitelný odpad, SWOT analýza, vedlejší živočišné produkty, kuchyňské odpady. | cs_CZ |
uk.abstract.en | Food wastes are problematic group of wastes due to their properties and the ways how they can be processed. The theoretical part of this work contained a summary of legislation relating to the disposal of food wastes in the Czech Republic. There is also investigated their production the European Union and the Czech Republic and there are tested ways of dealing with them. Practical part presents the results of our own research and examples of companies engaged in the collection of food wastes. In conclusion, this study suggests recommendations of changes in the treatment of food wastes. Keywords: food wastes, management of food wastes, biodegradable waste, SWOT analysis, animal by-products, kitchen wastes. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, Ústav pro životní prostředí | cs_CZ |
dc.identifier.lisID | 990016259730106986 | |